HSYK En Az Lise Mezunu Adaylarının Başvurabileceği Memur Alımı İlanı Yayımladı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSYK) tarafından bir son dakika memur alım ilanı geldi. Yayımlanan ilanla memur kadrosu için personel alımı yapılacağı duyuruldu.

HSYK En Az Lise Mezunu Adaylarının Başvurabileceği Memur Alımı İlanı Yayımladı

HSYK, 2020 KPSS puanı baz alınarak uygulamalı ve sözlü sınavla memur alımı yapacak. Başvurular için lisans, ön lisans ve lise mezunu adaylar müracaat edebilecek. Toplamda 6 memur alımı yapılacak. Yapılacak alımlarda personeller, veri hazırlama be kontrol işletmeni olarak istihdam edilecek.

KPSS Şartı

Başvurular için 2020 KPSS B grubu sınavına girmiş olmak ve lisans için KPSS P3, ön lisans için KPSS P93, lise mezunları için ise KPSS P94 puan türünden 70 ve üzeri bir puan almış olmak gerekiyor.

Eğitim Şartı

Fakülte/yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret ya da bilgisayar bölümlerinden mezun olmak veya en az lise ve dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı ya da kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına (Usulüne uygun sertifika veya kurs bitirme belgesi ibraz etmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.) sahip olmak gerekiyor.

Yaş Şartı

HSYK memur alımı için lisans-önlisans-lise mezunları için 2020 KPSS’nin yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. (1 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar başvuru yapabilecek.

Başvuru Genel Şartları

Yukarıda belirtilen şartlar dışında başvuru yapabilmek için aşağıdaki şartları taşıyor olmak gerekiyor.

1- Türk vatandaşı olmak

2- Kamu haklarından mahrum olmamak,

3- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

4- Askerlik ile ilişiği bulunmamak

5- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1- İş talep formu, (www.hsk.gov.tr internet adresinden temin edilecektir.)

2- Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret ya da bilgisayar bölümlerinden mezun olanlar bakımından öğrenim belgesinin aslı veya onaylı örneği, (Noter tarafından veya belgeyi veren öğretim kurumunca onaylanmış olması ya da aslı görülmek suretiyle adayların getireceği belge fotokopilerinin HSK Genel Sekreterliğince onaylanması gerekmektedir.) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olanlar bakımından lise diploma örneği ile birlikte başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı ya da kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasının aslı veya örneği, (Noter tarafından veya belgeyi veren öğretim kurumunca onaylanmış olması ya da aslı görülmek suretiyle adayların getireceği belge fotokopilerinin HSK Genel Sekreterliğince onaylanması gerekmektedir.)

3- KPSS-2020 sınav sonuç belgesi.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 7 Kasım-11 Kasım 2022 tarihleri arasında şahsen yapacak.

Sınavlar

Yapılacak sınav uygulama sınavı ve sözlü sınav şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. KPSS(B) Grubu puan türlerine göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı olan 30 aday arasına girenler uygulama sınavına (klavye sınavı) katılmaya hak kazanacaktır. Uygulama sınavı 19/11/2022 Cumartesi günü saat 09:00'da Hâkimler ve Savcılar Kurulu binasında yapılacak ve bu sınavda başarılı olanlar www.hsk.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Uygulama sınavında başarılı olanlar için 28/11/2022 tarihinde saat 09:00’dan itibaren Hâkimler ve Savcılar Kurulu binasında sözlü sınav yapılacaktır.

İLANLA İLGİLİ TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /