Mülakatsız Bin 743 Memur Alımı Yapılacak.. KPSS 2019/2 Tercihleri Başlıyor

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada KPSS 2019/2 tercihlerinin yarın başlayacağına yer verildi. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak memur alımında başvuru detayları haberimizde.

Mülakatsız Bin 743 Memur Alımı Yapılacak.. KPSS 2019/2 Tercihleri Başlıyor

KPSS 2019/2 tercihleri başlıyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada en az lise mezunu adaylar arasından mülakatsız 1743 kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

ÖSYM tarafından yayımlanan 2019/2 tercih kılavuzunda , başvuru genel şartlarına şu şekilde yer verildi:

- Türk vatandaşı olmak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.)

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak. 

- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

- Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

KPSS tercihi yapacak diğer adaylar bu sayfada >>  TIKLA KATIL

TERCİH KILAVUZU

KPSS 2019/2 tercih kılavuzu , her kadro için aranan özel şartlar ve meezuniyete göre alım sayısı şu şekilde;

TERCİHLER BAŞLIYOR

KPSS 2019/2 tercihleri 3 Aralık 2019 günü başlayacak. Tercihler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınacak. Tercihlerini yapan adaylar, 20 TL olan başvuru ücretini yatırdıktan sonra müracaatını tamamlamış olacak. 

Başvuru ekranı açıldıktan sonra bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN