Uzman ve Başöğretmenlik Sınav Başvuruları Başladı

19 Kasım tarihinde yapılacak olan, 10 yılını doldurmuş ve eğitimlerini tamamlamış öğretmenlerin katılacağı, uzman ve başöğretmenlik yazılı sınav başvuruları başladı.. İşte uzman ve başöğretmenlik yazılı sınav başvuru ekranı

Uzman ve Başöğretmenlik Sınav Başvuruları Başladı

Uzman ve Başöğretmenlik Sınav Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan, 674 binden fazla öğretmenin 19 Kasım tarihinde yapılacak olan uzman ve başöğretmenlik yazılı sınavına başvuru süreci başladı. Uzman ve başöğretmenlik eğitimlerini tamamlayan, 10 yılını tamamlamış öğretmenlerin uzman öğretmen, uzman öğretmenlikte 10 yılını tamamlamış öğretmenlerin ise başöğretmenlik katılacağı yazılı sınav için öğretmenler başvurularını http://basvuru.meb.gov.tr/ adresi üzerinden yapabilecekler.

Yazılı sınav ücreti alınmayacak

http://basvuru.meb.gov.tr/ adresine giriş yapan öğretmenler, e-devlet şifreleriyle sisteme giriş yapıp, başvurularını tamamlayabilecekler. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na başvuruda bulunacak adaylardan herhangi bir sınav ücreti ise alınmayacak.

Yüksel lisansı olan sınavdan muaf

Öte yandan 30 Ekim 2022 tarihine kadar yüksek lisansını tamamlamış olan öğretmenler, uzman öğretmenlik sınavından muaf olacaklar, Aynı şekilde eğitimlerini tamamlayan ve doktora yapmış öğretmenlerde başöğretmenlik yazılı sınavından muaf tutulacaklar.

Uzman ve Başöğretmenlik yazılı sınavı başvuru ekranına ulaşmak için TIKLAYIN