Ücretli öğretmenlere kadro talebi mecliste

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ek ders ücreti karşılığında görev yapan ücretli öğretmenlerin kadroya alınması talebi meclise geldi.

Ücretli öğretmenlere kadro talebi mecliste

Yıllardır eğitim camiasında gündeme gelen önemli konulardan birisi de ücretli öğretmenlerin durumu. Bakanlığa bağlı resmi okullarda ek ders ücretli karşılığından görev yapan ücretli öğretmenlerin kadroya alınması tartışması ise zaman zaman gündeme geliyor ancak konuyla ilgili olarak ilerleme pek kaydedilmiyor.  Çünkü Milli Eğitim Bakanları dışarda binlerce KPSS ile atanmayı bekleyen öğretmen adayı varken  genellikle buna pek sıcak bakmıyor.

Geçtiğimiz günlerde yine gündeme gelen ücretli öğretmenlere kadro konusu bu kezMilletvekili Meral Danış tarafından TBMM'ye taşıdı.

Meral TBMM'de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı.

'Ücretli öğretmenlere ilişkin sorunları çokça söylüyoruz çünkü ücretli öğretmenlere açıkça bir ayrımcılık yapılıyor. Her gün aranıyoruz, her gün mail alıyoruz, telefon alıyoruz. 

5 yıl ücretli çalışanlara kadro verilsin

Mutlaka eğitim fakültesi mezunu, en az beş yıl ücretli öğretmen olarak çalışan öğretmenlerin çalıştıkları okullarda görevlerine kadrolu öğretmen olarak devam etmeleri sağlanmalıdır. Bu bir hak gasbıdır, teslim edilmesi gereken bir haktır.'

Öğretmenlere özel sayfamızı takip etmek için Tıklayın