Ücretli Öğretmene Kadro İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Geçtiğimiz gün bir gazetecinin sosyal medya hesabından ücretli öğretmenlere kadro verileceği iddiasını ortaya atmasından sonra, özellikle KPSS sınavı ile atanan bir çok öğretmen ve atanmayı bekleyen öğretmen adayları durumu tepki göstermişti. Ancak ücretli öğretmene kadro iddialarının gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı.

Ücretli Öğretmene Kadro İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Ücretli Öğretmene Kadro İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Geçtiğimiz gün bir gazeteci sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan ücretli öğretmenlere kadro verileceğini iddia etti. Ücretli öğretmenlere kadro verileceği iddilara sonrasında özellikle KPSS sınavı ile atanan bir çok öğretmen ve atanmayı bekleyen öğretmen adayları durumu tepki göstermiş, MEB'e öğretmen alımlarının sadece KPSS ile yapılması gerektiğini vurgulamıştı. 

Ancak MEB'e yakın kaynaklar tarafından yapılan açıklamada ücretli öğretmene kadro iddialarının gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre gündem ücretli öğretmene kadro verilmesine dair çalışma yok. Sadece sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenler kadroya geçirilmesinin hızlandırılması ile ilgili çalışmalar mevcut ve bu çalışmaların kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Sosyal medyada tepki

Öte yandan iddiaların ortaya atılmasından sonra, sosyal medya üzerinden bir çok eğitimci, ücretli öğretmene kadro verileceği iddialarına tepki gösterdi ve kısa süre içinde #KPSSnedenvar hastagi tt oldu.