TES: Uzman Öğretmenliğe Geçiş Sınavsız Olacak

Türk Eğitim Sen binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren uzman ve başöğretmenlik sınavının iptal edileceğini, uzman ve başöğretmenliğe geçişin sınavsız olacağını duyurdu

TES: Uzman Öğretmenliğe Geçiş Sınavsız Olacak

TES: Uzman Öğretmenliğe Geçiş Sınavsız Olacak

Milli Eğitim Bakanlığ'na bağlı resmi okullarda görev alan öğretmenlerin yakından takip ettiği uzman ve başöğretmenlik sınavlarıyla ilgili olarak tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı uzman ve başöğretmenlik sınavlarının 18 Kasım tarihinde yapılacağını açıklamasından sonra binlerce öğretmen uzman ve baş öğretmenliğe geçişte yapılacak sınavın iptal edilmesi ve geçişlerin çalışılan yıl sayısına göre olmasını savunurken, eğitim sendikalarıda uzman ve baş öğretmenlik sınavının iptal edilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Son olarak eğitim sendikalarından birisi olan ve yaklaşık 300 bin üyesi bulunan Türk Eğitim Sen uzman öğretmenliğe geçişin sınavsız olacağını, bu konuda ki yasal düzenlemenin ise Ekim ayında meclisin açılmasıyla birlikte olacağını duyurdu. 

Sınavsız geçişin mutlaka gerçekleşeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın

Kıymetli okul temsilcilerimiz: Kariyer planlama sınavları İle ilgili Afyonkarahisar’da Başkanlar kurulu toplantısında alınan karar gereği; 1 Eylül eylemimiz hükümetle görüşmeler neticesinde ekim ayına ertelenmiştir. 1 Ekim yasama takvimi başında yeni yasa teklifleri ile tekrar güncellenecek olan meslek kanunu biz öğretmenler için daha hayırlı olacağı düşüncemiz netlik kazanmıştır. Hiç bir üyemiz merak etmesin ki kasım ayındaki sınavın iptali için tüm siyasi müdahaleler devam etmektedir. Bu süreç yasa İle gerçekleşeceğinden dolayı ekim ayı için verilen söze binaen beklemede kalmaya karar verdik. Tüm üyelerimize bilgi verilmesi ve sınavsız geçişin mutlaka gerçekleşeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamasını rica ediyoruz. İyi tatiller diliyoruz.