Son Dakika: Öğretmen Atamalarında Mülakatlar Değişiyor

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan ek öğretmen ataması ve mülakatlar hakkında açıklama geldi. Bakan mülakatlarda bu sene uygulanması planlanan sistemi duyurdu.

Son Dakika: Öğretmen Atamalarında Mülakatlar Değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan ek atama ve mülakat açıklaması.

Cnn ekranlarına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gündeme ilişkin soruları cevaplarken ek öğretmen ataması ve mülakat meselesine değindi , bu konularda gelen soruları yanıtladı.

EK ATAMA

Dicle Canova'nın ek atama sorusuna Bakan Selçuk şu şekilde yanıt verdi: 

"Biz tabi Milli Eğitim Bakanlığı olarak her zaman daha çok atama sayısı, tabiki tercih ederiz , tabi ki bunun için çalışıyoruz, tabi ki bunun için ilgili kurum kuruluşlarla Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen kadro kullanım izninin artırılmasını istiyoruz. Bunu kabine toplantılarında da , Maliye ile olan görüşmelerimizle de görüşüyoruz. Bunun kararı sadece MEB'de değil. Bütçe imkanları ile ilgili bir konu. Her bakanlığa bir kadro kullanım izni veriliyor. Diyorlar ki siz bu sene 20 bin kadro kullanabilirsiniz bunun iznini veriyoruz diyorlar. Bunun 10 bin mi 30 bin mi 40 bin mi olsun niye daha çok olmalı? Bunların gerekçelerini biz sunuyoruz. Bu gerekçelerle ilgil sunum ve toplantılar yapılıyor uzmanlar çalışıyor. Uzun bir süreç içinde kamu maliyeti ve disiplini içinde bütçe imkanları şu seviyededir deniyor ve bu ilan ediliyor. Bunun uzun olmasını bazı sebepleri var. Biz daha önce 17 ilde öğretmenlerle yüz yüze görüşmeler yapıyorduk çok az sayıda uzmanla mülakat yapıyorduk. 

20 bin kişi alacaksak 60 bin kişi çağrılıyor. Daha fazla olursa daha fazla komsiyon gerekiyor. Bir sorun olursa komisyonu yeniden kurmamız gerekecek."

600 bin mezun var. Bizim bunlar almamız , zaten okullarımız öğrencilerimizin sayısı belli. Almamız mümkün değil. Ama şu andaki duruma baktığımızda daha fazla atama konusunda çalışmalar devam edecek.

MÜLAKATLARDA DEĞİŞİKLİK

Bakan Selçuk açıklamasında uzaktan eğitimde mülakatların video konferans yöntemi iel yapılabileceğini söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA