Pedagojik Formasyon Kararı Sonrası MEB'den Atama Bekleyen Öğretmenleri Üzen Açıklama

Pedagojik formasyon kararı sonrası MEB'den bir açıklama geldi. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez yaptığı açıklamada atama bekleyen öğretmenleri üzen haberi verdi.

Pedagojik Formasyon Kararı Sonrası MEB'den Atama Bekleyen Öğretmenleri Üzen Açıklama

MEB'den öğretmen atama açıklaması.

Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı bugün önemli bir yazı kaleme aldı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez ile bir röportaj düzenleyen Çakmakçı, Pedagojik formasyon ve öğretmen atamaları konularını sordu. 

ÖĞRENCİLER SÖMÜRÜLMEYECEK

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez yaptığı açıklamada formasyon sisteminin öğrencilerin para ve umutlarının sömürüldüğü bir sistem olduğunu, bu nedenle formasyonu kaldırdıklarını söyledi. Dönmez , her yıl binlerce öğrencinin formasyon almak için büyük meblağlar ödediğini söyledi.

ÖĞRETMEN ATAMASINDA KÖTÜ HABER

Dönmez açıklamasının devamında öğretmen atama meselesine değindi ve atama bekleyen öğretmenleri üzen ifadeler kullandı. Dönmez, "Önümüzdeki yıllarda büyük ihtimalle biz sadece emekli olanların yerine atama yapabileceğiz. Hatta önümüzdeki yıllarda emekli olacaklara bakarsak mevcut öğretmenlerin yüzde 87.71’i, 50 yaşın altında. 60 yaşın üzerindekilerin oranı sadece yüzde 1.48. Bu nedenle yıllık atanacak öğretmen sayısı giderek azalacak. 10 bin civarında olabilir." diyerek önümüzdeki yıllarda öğretmen atama sayısının az olacağını söyledi.

PEDAGOJİK FORMASYON KALKTI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta verilen kararda pedagojik formasyonun kaldırıldığına yer verildi.  Öğretmen olmak için adayların ya eğitim fakültesi mezunu olması ya da tezsiz yüksek lisans yapmalaır şartı aranacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nuran-cakmakci/ogrencilerin-umutlari-artik-somurulmeyecek-41562161