Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Flaş Gelişme: Süreç Açıklandı

Son dakika.. TBMM 'de Öğretenlik Meslek Kanunu hakkında açıklama geldi. Bakan Ziya Selçuk taslağın Cumhurbaşkanlığına sunulduğunu söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda Flaş Gelişme: Süreç Açıklandı

Ziya Selçuk açıkladı: Öğretmenlik meslek kanunu Cumhurbaşkanlığında.

TBMM 'de konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli ifadeler kullandı. Bakan Selçuk öğretmenlik meslek kanunu için taslağın Cumhurbaşkanlığına sunulduğunu söyledi. 

Eğitimde öğretmenlere dikkat çeken Selçuk, "Eğitime ilişkin hareket noktamız, güçlü öğretmen, güçlü gelecektir. Değişim ve dönüşümün ancak ve ancak öğretmen olacağı konusundaki düşüncemiz kuvvetle belirtilmektedir. Güçlü bir gelecek hayalimiz varsa desteklenmesi gereken, öncelikle öğretmenlerimiz ve bu bağlamda da okul yöneticilerimizdir." dedi.

Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili açıklamasında Bakan Selçuk şunları söyledi:

"Öğretmen destek noktalarıyla Türkiye'nin dört bir yanında mesleki gelişim programlarıyla dünyadaki güncel gelişmeler ışığında öğretmenlerimizin yanında olacağız ve bu çalışmaları seminer dönemlerinde özellikle yoğunlaştırılmış bir şekilde ele alıyoruz. İl ve ilçe düzeyinde destek noktaları kurmak suretiyle Türkiye'nin öğretmen eğitiminde okullarındaki, sınıflarındaki her türlü iş ve işlemin nasıl geliştirileceğine dair ortak bir fikir, ortak bir dil ve eylem alanı oluşturuyoruz. Destek noktaları vasıtasıyla sürdürülebilir ve sürekli eğitimi hedefliyoruz. Yerinde, yanında ve zamanında olmak bu bakımdan çok önemli. Bu noktada, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri gibi, Türkiye'nin birikimiyle öğretmenlerin meslek gelişimindeki her ihtiyacını anlık olarak belirleyen ve anlık olarak destekleyen bir yapı kurmayı hedefliyoruz. Ayrıca, mevcut insan kaynağının en verimli şekilde kıymetlendirilmesi ve aidiyetin güçlenmesi için öğretmen ve yöneticilerin hakları konusunda da gerekli duyarlılık gösterilerek öğretmen ve okul yöneticilerimizin atanmaları, çalışma şartları, görevde yükselmeleri, özlük hakları ve benzeri diğer hususları dikkate alan öğretmenlik meslek kanununa ilişkin dosyamızı da Cumhurbaşkanlığına sunmuş bulunuyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA