Öğretmenlerin uzman öğretmenlik sınavı online mı olacak? Bakan açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan uzman ve başöğretmenlik sınavlarının yüz yüze yapılacağını duyurdu.

Öğretmenlerin uzman öğretmenlik sınavı online mı olacak? Bakan açıkladı

Öğretmenlerin uzman öğretmenlik sınavı online mı olacak?  

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve sayıları 650 binin üzerinde olan uzman ve başöğretmen adayı öğretmenler için kariyer süreci devam ediyor. 7 Temmuz tarihinde başlayan uzman ve başöğretmenlik eğitimleri geçtiğimiz haftalarda tamamlandı ve yaklaşık 650 bin öğretmen ÖBA üzerinden eğitimlerini online olacak şekilde tamamladı.

Kariyer sınavı başvuruları devam ediyor

Eğitimleri tamamlayan öğretmenler  26 Eylül - 3 Ekim 2022 tarihleri arasında https://basvuru.meb.gov.tr/ adresi üzerinden sınav başvurularını yapabilecekler. Sınav başvuru süreci devam ederken, öğretmenlerin kafalarını karıştıran bir diğer husus ise  Uzman öğretmenlik sınavı online mı yoksa yüz yüze mi olacak? sorusu oldu. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında açıklama yaptı.

Öğretmenlerin uzman öğretmenlik sınavı yüz yüze olacak

Bakan Özer, 19 Kasım tarihinde yapılacak olan sınavın yüz yüze olacağını, online sınav için herhangi bir çalışmanın bulunmadığını söyledi.