Öğretmenlerin Nisan seminerleri ek ders ödemelerine dair resmi yazı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin Nisan seminer çalışmaları ve ek dersle ödemelerinin nasıl yapılacağını kapsayan resmi yazı okullara gönderildi.

Öğretmenlerin Nisan seminerleri ek ders ödemelerine dair resmi yazı

Bilindiği gibi  2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılı 2.dönem ara tatili 17 - 20 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacak. Ara tatil sürelerinde milyonlarca öğrenci evlerinde tatili geçirirken, sayıları 1 milyonu aşan öğretmenlerde Nisan seminerlerini uzaktan olacak şekilde gerçekleştirecek. 

Öte yandan Nisan dönemi seminerleri yaklaşırken Milli Eğitim Bakanlığı ara dönem de Nisan seminer çalışmaları ve ek dersle ödemelerinin nasıl yapılacağını kapsayan resmi yazıyı okullara gönderildi. Gönderilen resmi yazıda : “Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında yapacakları mesleki çalışmaları ilgi Makam Onayı doğrultusunda uzaktan eğitim olarak yapılacaktır.Öğretmenlerimiz, ÖBA platformu üzerinden daha önce almadıkları herhangi bir eğitimi uzaktan eğitim yoluyla tamamlamaları halinde mesleki çalışmalarını da tamamlamış sayılacaklardır.Eğitimler 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren öğretmenlerimizin erişimine açılacak ve 20 Nisan 2023 günü saat 23.59’da sona erecektir.” denildi. 

Öğretmenlere günlük 3 saat ek ders ödemesi yapılacak

Nisan seminer döneminde belirlenen süreler içerisinde ÖBA üzerinde bulunan seminer videolarından en az bir tanesini izleyen öğretmenler seminer çalışmasını tamamlamış sayılacak ve bu öğretmenlere günlük 3 saat yani toplama 15 saat ek ders ödemesi yapılacak.