Neden öğretmenlerin banka promosyon tutarları diğer meslek gruplarına göre daha düşük?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli öğretmenlere bankalar tarafından sunulan promosyon tutarları gün geçtikçe düşüyor. Peki Neden öğretmenlerin banka promosyon tutarları diğer meslek gruplarına göre daha düşük?

Neden öğretmenlerin banka promosyon tutarları diğer meslek gruplarına göre daha düşük?

Neden öğretmenlerin banka promosyon tutarları diğer meslek gruplarına göre daha düşük? 

Kamu kurumlarında promosyon anlaşmaları hızla devam ederken, bir çok kamu kurumundan iyi tutarlara anlaşma haberleri geliyor. Ancak neden dir ? bilinmez Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli öğretmenlere bankalar tarafından sunulan promosyon tutarları gün geçtikçe düşüyor. Geçtiğimiz 6 aylık süreçte 30 - 40 bin bandına çıkan promosyon tutarları şu anda 10 binin altına düşmemek için can çekişiyor. Bankalar öğretmen camiasına verdikleri promosyonlarını gün geçtikçe aşağıya çekiyor. 

Sayıları öğretmenlerden az olan kamu çalışanları iki katı promosyon alıyor

Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi de bankaların bu konuda cömert davranmaması oluyor. Promosyon ihalesine katılan bankalar normal şartlarta birbirleriyle yarışmaları gerekirken, anlaşarak düşük tutarlarda teklifller yapıyor. Bu durumda il yada ilçe mem'lerin yapabilecek başka bir şeyleri kalmıyor. Bu durumda tepkilere rağmen ya anlaşma imzalanıyor yada gelecek aylara erteleniyor. Öte yandan diğer kamu çalışanları arasında yer alan ve sayıları öğretmenlerin 1/4 'ü kadar olan polisler geçtiğimiz günlerde içişleri bakanlığının yaptığı promosyon anlaşmasıyla 27 bin peşin, sağlık çalışanları 27 bin peşin, bir çok üniversitede ise personel sayıları öğretmenlerin yüzde 1'i kadar olmasına rağmen 35 -40 bin bandında anlaşmalar imzalıyor.

MEB merkezi promosyon ihale sürecini başlatmalı

1 milyon öğretmen Milli Eğitim Bakanlığının bu kanayan yarayı görüp, müdahale etmesi, gerekirse, 1 milyon öğretmen adına merkezi olarak maaş promosyon ihalesi için süreci başlatmasını bekliyor.