Milli Eğitim Açıkladı: Pedagojik Formasyon Kararı Belli Oldu

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Pedagojik Formasyon Kararına yer verildi. MEB, eğitim vizyon belgesi kapsamında kaldırılması kararı verilen Pedagojik Formasyonu kaldırdı.

Milli Eğitim Açıkladı: Pedagojik Formasyon Kararı Belli Oldu

Son dakika :MEB'den Pedagojik formasyon duyurusu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan son dakika açıklamasında Pedagojik Formasyon kararına yer verildi. 

KALDIRILDIĞI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yılın sonunda 2023 eğitim vizyon belgesini yayımlamıştı. Yayımlanan vizyon belgesinde Pedagojik Formasyon uygulamasının kaldırıldığına yer verildi. 

Yapılan açıklamada Pedagojik Formasyon yerine lisansüstü düzeyde program açılması hedefi olduğuna yer verildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından yayımlanan resmi yazıda şu ifadelere yer verildi:

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslerin belirlenmesine ilişkin iş ve  işlemler ilgi karar ve eki çizelge doğrultusunda yürütülmektedir. 

Bakanlığımız 2023 eğitim vizyon belgesinde, sertifikaya dayalı Pedagojik Formasyon uygulaması kaldırılarak yerine lisansüstü düzeyde programların açılması hedefine yer verilmiştir. Bu bağlamda ilgi Kara reki Çizelge'de yer alan Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu iş birliği ile açılan açılacak olan ortaöğretim alan öğretmenliği tesiz yüksek lşisans ya da pedagojik formasyon programı / pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarı ile tamamlayanlar ifadesi, ilgi karar doğrultsunda değiştirilmiş olup yükskeöğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitimi, ilgi karardaki geçerliliğini yitirmiştir. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA