MEB Kariyer Sınavı İptal Mi Olacak İddialarına Açıklık Getirdi

Milli Eğitim Bakanlığı 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan ve öğretmenlerin katılacağı kariyer meslek sınavının iptal edilmeyeceğini, sınavın belirlenen tarihte 81 il merkezinde yapılacağını duyurdu.

MEB Kariyer Sınavı İptal Mi Olacak İddialarına Açıklık Getirdi

MEB Kariyer Sınavı İptal Mi Olacak ?

Milli Eğitim Bakanlığı bugün sosyal medyada öne sürülen, 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan kariyer meslek sınavının iptal edileceği iddialarına açıklık getirdi. 

Kariyer sınavı belirlenen tarihte yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı 19 Kasım tarihinde 81 il merkezinde yapılacak ve 614 bin öğretmenin katılacağı Kariyer Meslek Sınavının İptal edilmesinin söz konusu olmadığını, sınavın belirlendiği tarihte yapılacağını belirtti. Bakanlık tarafından yapılan kariyer sınavına meslekte 10 yılını doldurmuş öğretmenler uzman öğretmen olabilmek için katılacak ve sınavdan 70 alan tüm öğretmenler uzman öğretmenlik kariyer basamağına geçebilecekler. Uzman öğretmenlikte 10 yılını dolduran öğretmenler ise baş öğretmenlik sınavına katılacak. 

Öte yandan meslekte 10 yılını dolduran ve yüksek lisansı bulunan öğretmenler sınavdan muaf olacak ve eğitimleri tamamlamaları halinde sınava girmeden uzman öğretmen olabilecekler. 

İşte MEB'in kariyer meslek sınavının iptal edilmediğine ilişkin açıklaması