MEB Başvuru Sonuçlarını Açıkladı! Uzman ve başöğretmenlik eğitim programına başvuruları belli oldu

Binlerce öğretmenin beklediği uzman ve başöğretmenlik eğitim programı başvuru sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı..

MEB Başvuru Sonuçlarını Açıkladı! Uzman ve başöğretmenlik eğitim programına başvuruları belli oldu

 Uzman ve başöğretmenlik eğitim programına başvuruları belli oldu 

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan binlerce öğretmenin yakından takip ettiği uzman ve başöğretmenlik eğitim programı başvuru sonuçları az önce Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde açıklandı. 

Eğitimler 18 Temmuz'da başlıyor

Geçtiğimiz ay ön başvuruların alındığı uzman ve başöğretmenlik için eğitim süreci 18 Temmuz tarihinde başlıyor. Başvuruları kabul edilen öğretmenler için uzman ve başöğretmenlik eğitimleri ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı ) üzerinden başlayacak. Binlerce öğretmen 18 Kasım tarihinde yapılacak uzman yada başöğretmenlik sınavından önce eğitimlere tabi tutulacak ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavdan en az 70 puan alan öğretmenler uzman yada başöğretmenlik kariyerine geçebilecekler. 

Toplamda 602 binden fazla öğretmen başvuru yaptı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 531 bin 885'i uzman öğretmenlik, 70 bin 437'si de başöğretmenlik olmak üzere toplam 602 bin 322 öğretmenin eğitim programına katılmaya hak kazandıkları, ayrıca MEB dışı kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bin 479 eğitimci uzman öğretmenlik, başöğretmenlik için ise 165 olmak üzere toplam bin 644 öğretmenin başvurusunun kabul edildiği açıklandı.

Uzman öğretmenlik/başöğretmenlik eğitim programı başvuru sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.