Bakan Özer'den Kariyer Sınavı Açıklaması

Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi Eğitim Fakültesi Dekanları Değerlendirme Toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kariyer sınavının amacının yeterlilik ölçmek olmadığını açıkladı.

Bakan Özer'den Kariyer Sınavı Açıklaması

Bakan Özer'den Kariyer Sınavı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan 10.yılını doldurmuş kadrolu öğretmenlerin 18 Kasım 2022 tarihinde gireceği kariyer sınavı tartışmaları devam ederken, Bakanlıktan kariyer sınavıyla ilgili olarak açıklamalar neredeyse her gün geliyor. Öğretmenlerin büyük bir kısmı ve sendikalar tarafından tepki çeken kariyer sınavını ile ilgili olarak süreç devam ediyor. Bu kapsamda Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi Eğitim Fakültesi Dekanları Değerlendirme Toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kariyer sınavıyla ilgili olarak önemli bir açıklamada bulundu. 

Sınavın amacı yeterlilik ölçmek değil

Meclisten geçen öğretmenlik meslek kanunun amacının tüm öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirmek olduğunu hatırlatan Bakan Özer, uzman ve başöğretmenlik için verilen eğitimlerin hemen hemen tüm öğretmenler tarafından tamamlandığını belirtti. Bakan Özer, kariyer sınavında amacın yeterlilik olmadığını da bir kez daha vurguladı.

Öğretmen sayısı 1.2 milyon

Son dönemlerde yapılan atamalar ile birlikte öğretmen sayısının 1.2 milyona yaklaştığını belirten Bakan Özer, bu sayının yüzde 60''ını ise kadınlardan oluştuğunu vurguladı. Özer, bu konuyla ilgili olarak "Bu, bir taraftan öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltmayla ilgili çok önemli bir hamleyken aynı zamanda Türkiye'nin kadın istihdamıyla ilgili de çok önemli bir hamle yaptığını gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.