4-5 Bin TL Maaş 50-60 KPSS ile En Az Lise Mezunu 2275 Kamu Personeli Alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyuru yayımlandı. Geçtiğimiz hafta yayımlanan ilanlarda 2 bin 275 kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. KPSS puanı ile yapılacak personel alımında başvuru bilgileri haberimizde.

4-5 Bin TL Maaş 50-60 KPSS ile En Az Lise Mezunu 2275 Kamu Personeli Alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı 'na kamu personeli alımı yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Bakanlık bünyesinde bulunan Orman Genel Müdürlüğü 'ne en az lise mezunu adaylar arasından kamu personeli alımı yapılacağı açıklandı. KPSS puanı ile yapılan personel alımında Tarım Bakanlığı 2 bin 153 , Orman Genel Müdürlüğü ise 122 personel alımı yapacağını duyurdu.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILIYOR?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan 2 bin 153 kamu personeli alımı duyurusunda şoför, veteriner hekim, ziraat teknisyeni, mühendis, veteriner hekim ve tekniker alımı yapılacağı açıklanırken , Orman Genel Müdürlüğü bünyesine mühendis, avukat ve şoför alımı yapılacağı bildirildi. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İki ilana başvuru yapacak adaylar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre istihdam edilecek. Başvuru yapacaklarda aranan genel şartlar şu şekilde:

- 657 Sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

 - 657 sayılı Kanun’un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1’de yer alan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanun’un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

- Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

- Kamusal haklardan yoksun olmamak,

- Atanacağı görevi yapmasına engel sağlık sorunu olmaması,

- Kadro için istenen bölümlerden mezun olmak.

BAŞVURU BİLGİLERİ

Tarım ve Orman Bakanlığı 2 bin 153 personel alımı  KPSS tercihleri ile mülakatsız yapılıyor. 28 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecek personel alımı başvurusunda başvuru detayları, kılavuz ve başvuru adımları için TIKLAYIN

OGM 122 kamu personeli alımı da KPSS puanı ile yapılacak ancak adaylar seçim aşamalarına alınacak. Başvurusu 1 Haziran 2020 günü başlayacak ilanın detayları için TIKLAYIN

KAMU İLANLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN