Milli Saraylar Uzman Yardımcısı 20 Personel Alımı Yapılacak

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı duyurduğu personel alım ilanıyla 20 Milli Saraylar Uzman Yardımcısı alacağını duyurdu. Detaylar haberimizde

Milli Saraylar Uzman Yardımcısı 20 Personel Alımı Yapılacak

Kamu kurumlarına personel alımı devam ediyor. Sözlü sınavla 20 Milli Saraylar Uzman Yardımcısı alınacağı duyuruldu. Lisans mezunları arasından seçilecek adaylar KPSS puanlarıyla başvuru yapabilecek. İlgili puan türlerinden en az 70 puan ve üstü alan adaylar başvuru yapabilecektir. Başvurularda son gün 14 Ocak 2022.

İşte kadrolar ve özel şartlar;

Grup Numarası: 1 (Hukuk)
Öğrenim Dalı: Hukuk Fakültesi mezunu olmak
Kadro Sayısı: 1
Sözlü Sınava Çağrılacak Aday Sayısı: 4
KPSS Puan Türü: KPSS P4

Grup Numarası: 2 (İdari ve Mali İşler)
Öğrenim Dalı: Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin birinden mezun olmak
Kadro Sayısı: 4
Sözlü Sınava Çağrılacak Aday Sayısı: 16
KPSS Puan Türü: KPSS P9, P32 ve P33

Grup Numarası: 3 (Yapı Restorasyonu)
Öğrenim Dalı: İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık bölümünden mezun olmak
Kadro Sayısı: 3
Sözlü Sınava Çağrılacak Aday Sayısı: 12
KPSS Puan Türü: KPSS P3

Grup Numarası: 4 (Konservasyon)
Öğrenim Dalı: Restorasyon ve Konservasyon, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Kimya Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinin birinden mezun olmak
Kadro Sayısı: 2
Sözlü Sınava Çağrılacak Aday Sayısı: 8
KPSS Puan Türü: KPSS P3

Grup Numarası: 5 (Müzecilik)
Öğrenim Dalı: Müzecilik, Sanat Tarihi, Tarih, Arkeoloji, Klasik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Türk-İslam Arkeolojisi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İletişim ve Türk Halkbilimi bölümlerinin birinden mezun olmak
Kadro Sayısı: 10
Sözlü Sınava Çağrılacak Aday Sayısı: 40
KPSS Puan Türü: KPSS P3

GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,
b) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıda Sınava İlişkin Bilgiler kısmında belirtilen fakülte veya bölümlerden birinden veya bunlara eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, (Adayların, yukarıda belirtilen bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini başvuru aşamasında e-Devlet üzerinden yüklemeleri gerekmektedir.)
c) Giriş (sözlü) sınavının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2022) itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1987 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak)
ç) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, yukarıda Sınava İlişkin Bilgiler kısmında yer alan puan türleri için 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak
d) Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. 

SINAV BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ

1) Adaylar; giriş sınavı başvurularını e- Devlet üzerinden Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden e-Devlet şifresi ile elektronik ortamda yapacak olup, ayrıca adaylar başvuru tarihleri arasında Başkanlığımızın www.millisaraylar.gov.tr internet sitesinde duyurular kısmında yayımlanacak sınava ilişkin duyuru içeriğinde yer alan başvuru linki ile de başvuru yapabilmeleri için yönlendirilecektir.
2) Başvurular 31.12.2021 tarihinde saat: 11.00’da başlayıp 14.02.2022 tarihinde saat: 23.59’da sona erecektir.
3) Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacak olup şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
4) Giriş sınavına başvuracak adayların mezuniyet bilgileri e-Devlet üzerinde Yükseköğretim Kurumundan otomatik olarak gelmektedir. Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, e-Devlet başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Gösterir Belge” alanına ilgili dokümanı pdf ya da jpg formatında mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.
5) Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinde “İşleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir.” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu nedenle adaylar, başvuru işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmelidirler.
6) Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinden başvuru tarihleri içerisinde yapılan başvuru sırasında; “Başvurularınız” ekranındaki “Başvuru Durumu” sütununda yer alan “Başvuru Henüz Tamamlanmadı” sürecindeki başvurular “Güncelle” butonu ile güncellenebilecektir.
7) Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve bu ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından, istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden, başvuruda bulunan adaylar sorumludur. Bu hususlara riayet etmeyen adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.
8) Başvurularını başarı ile gerçekleştiren adaylar başvuru sürecini tamamladıktan sonra “Başvuru Bilgileri” çıktısını alabileceklerdir.
9) Usulüne uygun ve/veya zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.
10) Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.