Jandarma Uzman Erbaş Alımında Süreç Başladı

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando uzman erbaş alımı için süreç başlıyor. 2. grup seçim aşamaları 1 Temmuz günü başlıyor. İşte uzman erbaş alımında mülakat aşamaları, spor aşaması ve 3. grup ile ilgili son bilgiler.

Jandarma Uzman Erbaş Alımında Süreç Başladı

Jandarma uzman erbaş alımı için süreç başladı.

Jandarma Genel Komutanlığı 2019-1 asayiş ve komando uzman erbaş alımı 2. grup duyurusu geçtiğimiz haftalarda gelmişti. İlk olarak Kamubulteni.com 'da yer alan duyuruda , 2019-1 uzman erbaş alımında kontenjana giremeyen adayların da mülakatlara çağrılacağına yer verildi.

22 BİN SAYISI TAMAMLANAMADI VE EKSİK VAR

22 bin uzman erbaş alımı için 40 bin aday mülakatlara alınmıştı. Biz de 22 bin alım için 40 bin sayısının yeterli olmadığını söylemiştik. Nitekim dediğimiz oldu ve Jandarma kontenjana girmeyenleri de mülakata çağıracağını duyurdu. 

Kontenjana girmeyen tüm adaylar mülakata alınacak. 

KONTENJANA GİREMEYENLER İÇİN İLK DUYURU GELDİ

Kontenjana giremeyen adaylar için ilk duyuru geçtiğimiz haftalarda geldi ve mülakat tarihleri açıklandı. Ancak kontenjana giremeyen tüm adaylar mülakata çağrılamadı. Sayının fazla olması nedeniyle 2. grup çağrıldı. 2. grup mülakatlarının sona ermesinin ardından diğer adaylar da mülakatlara alınacak.

SÜREÇ BAŞLADI

Jandarma 2. grup mülakatları 1 Temmuz günü başladı. Adaylar Beytepe 'de mülakat aşamalarına alınacak.

MÜLAKAT AŞAMALARI

Jandarma uzman alımında mülakat aşamaları şu şekilde;

  • Ön sağlık muayenesi:
  • Yazılı sınav (KPSS puanı olan adaylar yazılı sınava girmeyecek)
  • Fiziki Yeterlilik Sınavı (FYS) (spor testi):
  • Mülakat Sınavı:
  • Sağlık

İSTENEN EVRAKLAR

BOY KİLO TABLOSU

SPOR AŞAMASI

Tam not 50 puandır. Fiziki Yeterlilik Sınavı 35 puan, mülakat sınavı 15 puan üzerinden değerlendirilir. Fiziki yeterlilik ve mülakat sınav puanları toplamı 29 ve daha düşük olan adaylar ile mülakat sınavından 10 puanın altında alan adaylar elenir.

ÜÇÜNCÜ GRUP NE ZAMAN ÇAĞRILACAK?

2019-1 uzman alımında ilk grup Mayıs ayında mülakata girdi. 2. grup duyurusu Haziran 'da geldi ve adaylar Temmuz sonuna kadar mülakata girecek. Üçüncü grup duyurusunun ise Ağustos ayında gelmesi ve adayların Eylül 'de mülakata alınması bekleniyor. 

UZMAN ERBAŞ MÜLAKATINA GİRECEKLER-3. GRUBU BEKLEYENLER BU SAYFADA

Diğer uzman erbaş adayları ile  bilgi alış verişi için  TIKLA

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN