Ayhan Erel: Sosyal Medya Düzenlemesi EYT'lilerin, 3600 Ek Gösterge Bekleyenlerin, KYK Borcu Olanların, Taşeron İşçilerin Sorunlarını Çözecek Mi?

Aksaray Milletvekili Ayhan EREL, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden sosyal medya düzenlemesine ilişkin teklife ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ayhan Erel: Sosyal Medya Düzenlemesi EYT'lilerin, 3600 Ek Gösterge Bekleyenlerin, KYK Borcu Olanların, Taşeron İşçilerin Sorunlarını Çözecek Mi?

Sosyal medya düzenlemesinin vatandaşın önceliği olmadığını, önceliğin işsşizlik, EYT, taşeron kadro, atanamayan gençler, KYK borcu olan ve bunu ödeyemeyen gençler olması gerektiğini söyleyen Erel, ülkenin ihtiyacı olan şeylere yoğunlaşılması gerektiğini söyledi. İYİ Parti Aksaray Milletvekili, hayvanlara yönelik cinsel saldırılar, kamuda personel alımlarındaki mülakat sürecine tepkiler gibi konuların dikkate alınmasının vatandaş tarafından beklendiğini hatırlatarak, "Vatandaş, sosyal medyaya sansür getirilmesi yerine hayvana şiddeti, hayvana tecavüzü Türk Ceza Kanunu kapsamına alan, lafzı ve ruhuyla hayvanları gerçekten koruyan bir yasanın çıkarılmasını beklemekte. Vatandaş, sosyal medyaya sansür getirilmesi yerine mutlu olmak istiyor; düşüncelerini, fikirlerini, kimliklerini saklamadan serbestçe kamuoyuyla paylaşmak istiyor. Gençler, geleceğini başka ülkeler yerine kendi ülkelerinde inşa etmek istiyor. Gençler, kamu istihdamında kartvizitler yerine beceri, liyakat ve kariyerlerinin dikkate alınmasını istiyor." diye konuştu. Ayhan Erel'in açıklamalarında ayrıca şu ifadeler görüldü: 

Ülkenin çok acil ihtiyacı olduğunu söylediğiniz bu kanun teklifi, işsizliğe çare olacak mı, Kredi ve Yurtlar Kurumuna borçlu olan öğrencilerimizin bu sorununu çözecek mi, EYT'lilerin beklentilerine cevap verecek mi, söz verilen 3600 ek göstergeyi getirecek mi; gelir adaletsizliğini bitirecek mi, taşeron işçilerinin yaşadığı sorunları ortadan kaldıracak mı, çiftçilerimizin uykularını haram eden dertlerine derman olacak mı; atanamayan, sayıları milyonları geçen üniversite mezunu gençlerimize istihdam sağlayacak mı, vatandaşın geçim derdine son verecek mi? Nasıl "İki yıl içerisinde yapılan en önemli kanun çalışması." diyebiliyorsunuz, açıkçası anlamakta zorluk çekiyoruz. Az önce saydığım bu sorunları, Türkiye'nin gündemi olan bu sorunları çözecek kanun çalışmalarıyla Mecliste huzurumuza gelseniz hiç bu kadar çekişmeden, tartışmadan hep birlikte sizi alkışlar, tekliflerinize "evet" oyu veririz ama sokakta vatandaşın gündeminde olmayan, aklının kıyısından köşesinden bile geçmeyen sosyal medya kanununun kime ne faydası var; açıkçası bilemiyoruz.

Yalan haberle mücadele bahanesiyle basın özgürlüğü kısıtlanmış durumda. Yolsuzlukları yapanların değil maalesef yolsuzlukları yazanların hapse atıldığı bir dönemdeyiz. Eleştirel haber yapan gazeteciler itibarsızlaştırılıyor. Hâl böyle olunca günümüzde sosyal medya; insanlarımızın yaşadıklarını, görüşlerini, şikâyetlerini, mağduriyetlerini dile getirdiği tek alan kalmış durumda.

Görüşmekte olduğumuz bu kanunla, tıpkı görüntülü ve yazılı medyada olduğu gibi medyanın sosyal medya ayağı muhalefet ve eleştiri noktasında kontrol altına alınmak isteniyor. Sosyal medya, insanlarımızın özgürlük alanı, özgürce nefes aldıkları bir atmosferdir. Bu alanda yapılacak her kısıtlama vatandaşımızın nefes alamamasına, özgürlüklerinin kısıtlanmasına neden olacaktır.