Jandarma Uzman Erbaş Alımında O Adaylara Büyük Şok! BAŞVURAMAYACAKLAR

Jandarma uzman erbaş alımı ilanı yayımlandı ancak on binlerce adaya büyük şok geldi. 4. grup çağrısı bekleyen on binlerce kişi mağdur oldu.

Jandarma Uzman Erbaş Alımında O Adaylara Büyük Şok! BAŞVURAMAYACAKLAR

Jandarma uzman erbaş alımında haksızlık.

Jandarma 2021 yılı uzman erbaş alımı ilanı yayımlandı.Dün akşam yayımlanan ilanda 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacağına yer verildi. En az ilöğretim mezunu adaylar arasından yapılacak uzman erbaş alımında binlerce aday mağdur edildi. 

HANGİ BRANŞLARA ALIM YAPILIYOR?

Jandarma 5000 uzman erbaş alımında mezuniyete göre branş dağılımı şu şekilde:

İlan için TIKLAYIN

YAŞANAN MAĞDURİYET

Jandarma 2019 yılı uzman erbaş alımını gruyplara bölmüş ve tüm başvuru yapan adayların seçim aşamalarına çağrılacağını duyurmuştu. İşte jandarmanın o açıklaması:

Bu açıklamada 2019 uzman erbaş alımına başvuru yapan tüm adayların mülakata çağrılacağına yer verilmişti. Ancak son olarak 3. grup çağrılmış ve on binlerce aday 4. grup çağrısını beklemişti. 4. grup çağrısı ise gelmedi. 4. grup duyurusunu bekleyen adaylar, yeni uzman erbaş alımında kendilerine ayrıcalık tanınmasını istiyordu. Ancak bir maddede yer verilmedi. Öte yandan 4. grupta çağrılması gerekirken çağrılmayan birçok aday, yaş şartına takıldığı için bu ilana başvuru yapamayacak. 

Adaylar bu mağduriyetin giderilmesini istiyor. 

Başvuru 21 Ocak günü intenret üzerinden başlayacak. Başvuru formu yayımlandığında haberdar olmak için TIKLAYIN