En Az Lise Mezunu Polis ve Jandarma Alımında Açıklama (PÖH - JÖH)

Jandarma ve polis alımında başvurular devam ediyor. En az lise mezunu adaylar arasından yapılan subay astsubay ve polis alımında başvuru detayları ile taban puanlar haberimizde.

En Az Lise Mezunu Polis ve Jandarma Alımında Açıklama (PÖH - JÖH)

Lise mezunu jandarma ve polis alımında taban puan.

2020 YKS puanı ile Polis Akademisi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi personel alımı yapacak. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak subay, astsubay ve polis alımında ön başvurular başladı.

YKS İLE BAŞVURU

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2020 YKS başvurularının başladığı ve 3 Mart 2020 tarihine kadar devam edeceğine yer verildi. Lise mezunu jandarma ve polis alımı ise YKS puanı ile yapılacak. İki ilana başvuru yapmak isteyen gençlerin YKS 'ye müracaat etmesi gerekmektedir.

Taban puan düşmeli mi yükselmeli mi ? Anketine katılmak, oy kullanmak için   TIKLA KATIL

POLİS ALIMI

Polis Akademisi, 2020 yılında PMYO 'lara 2 bin 500 polis memuru alımı yapacak. 2 yıl eğitimin ardından 2 bin 500 aday EGM bünyesinde göreve başlayacak. 

PMYO polis alımına başvurular en az lise mezunu adaylar arasından yapılmaktadır. YKS oturumlarından TYT 'ye giren adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından PMYO polis alımına TYT puanları ile başvuru yapacak. PMYO polis alımında TYT  baraj puanı 2018 yılında 260 , 2019 yılında ise 250 'ydi. 

2019 yılında da taban puanın 250 olması bekleniyor. Ancak bazı polis adayları taban puanın yükseltilmesini , bazı adaylar ise düşürülmesini istiyor. Peki sizce taban puan düşürülmeli mi yükseltilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

PMYO polis alımı şartları ve ön başvuru şekli için TIKLAYIN

JANDARMA ALIMI

Lise mezunu jandarma subay astsubay alımı yapılacak. Bu alım da astsubaylık için TYT, subaylık için TYT ve AYT puanı isteniyor. Taban puan ise şu şekilde; "YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT)‟nden en az 150 veya üzerinde puan almış olmak koşuluyla adayın TYT puanı ile sınavın ikinci oturumundaki Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavından alacağı puan ile birlikte hesaplanacak olan YKS Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az Türkiye‟de 240.000‟inci sıradaki adayın aldığı puanı almış olmak."

Jandarma alımı başvuru detayları ve şartları için TIKLAYIN

Peki sizce taban puan kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

SADECE İŞ HABERLERİ SAYFASI AÇILDI. TIKLA VE KATILMA İSTEĞİNİ GÖNDER.

PÖH VE JÖH OLABİLİRLER

Bu iki alımı kazanan ve jandarma-EGM bünyesinde çalışmaya başlayanlar, daha sonra meslek içinden yapılacak polis özel harekat, jandarma özel harekat alımlarına müracaat edebilir.