Kadın Erkek En Az Lise Mezunu 2500 Polis Alımı Ön Başvurusu Başladı 2020 PMYO Polislik Başvurusu

Polis Akademisi Başkanlığı 2020 PMYO polis alımı için adayların 2020 YKS 'de TYT oturumuna girmesi gerektiğini bildirdi. Bu açıklama sonrası TYT başvurusu başladı. İşte detaylar ve polis alımında başvuru detayları.

Kadın Erkek En Az Lise Mezunu 2500 Polis Alımı Ön Başvurusu Başladı 2020 PMYO Polislik Başvurusu

Lise mezunu polis alımı başvurusu başladı.

Kadın ve erkek adaylar arasından 2500 polis alımı için ön başvurular alınmaya başladı. 2020 yılı PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların Üniversitelere giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı 'nın ilk oturumuna başvuru yapması gerekmektedir. 

YKS BAŞVURUSU BAŞLADI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2020 yılı YKS başvurusunun başladığına yer verildi. 

POLİS ALIMINDA ÖN BAŞVURULAR BAŞLADI

Polis Akademisi ise , PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen kadın ve erkek adayların YKS 'nin ilk oturumu olan TYT 'ye girmesi gerektiğini ifade etti. TYT 'den geçerli bir puan alan adaylar , YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından seçim aşamalarına alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

PMYO Polis alımında başvuru şartları şu şekilde;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Lise ve dengi okul mezunu olmak

- Erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm. (Beden Kitle İndeksi 18.00-27.00 aralığında olması)

- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak

- Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

- Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak

- ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak YKS 'nin TYT oturumuna katılmak ve taban puanı almak. Taban puan , YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından belirlenecek. (Taban puan 2018 yılında 260 , 2019 yılında ise 250 'ydi. Peki sizce 2020 yılında kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.)

- Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

KADIN - ERKEK POLİSLER BU SAYFADA

Kadın erkek polisler, bekçiler, PÖH'ler ve polis adayları ile sohbet ve bilgi alış verişi yapmak için: TIKLA KATIL

BAŞVURU

İlana başvuru yapmak isteyenlerin YKS 'de  TYT oturumuna müracaat etmesi gerekmektedir. Başvuru detayları, ücreti ve sayfası için TIKLAYIN

Özetle, PMYO polis alımına başvuru yapacaklar TYT 'ye başvuracak. 20 Haziran günü yapılacak sınava girecek adaylar, Temmuz ayının son günlerinde gelecek duyuru ile polis alımına TYT puanları ile başvuracak. TYT 'ye girmeyen adaylar başvuru yapamayacak. 

JÖH, PÖH ASKER JANDARMA VE POLİS ALIMINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN