TikTokçulara Kötü Haber: Özel Videolar, Mail Adresiniz ve...

TikTok kullananlarak ötü haber geldi. Mail adresleri , kişisel adresler ve özel videolara erişimde güvenlik açığı bulundu.

TikTokçulara Kötü Haber: Özel Videolar, Mail Adresiniz ve...

TikTok kullananlara kötü haber geldi.

Dünya üzerinde en çok kullanılan uygulamalar arasında olan , son dönemlerde oldukça popüler olan TikTok , bu sefer bir güvenlik açığı ile gündeme geldi. 

2 MİLYARDAN FAZLA KİŞİ KULLANIYOR

Edinilen bilgilere göre TikTok 'u şimdiye kadar 2 milyardan fazla kişinin indirdiği bildirildi. Dünyada en etkin şekilde kullanılan uygulamalardan biri olan TikTok, kullanıcı hesaplarına erişim izninde bir güvenlik açığı vermiş.

CheckPoint Research adlı kuruluşun güvenlik uzmanları bir açıklama yaptı ve TikTok 'ta iki önemli açık bulduklarını söyledi.

ADRESLER MAİLLER ...

Konu ile ilgili yapılan açıklamada , TikTok 'taki bu açığın hackerların iştahını kabarttığını , hackerların bu açıklarla kullanıcıların adreslerini , maillerini doğum tarihlerini alabildikleri öğrenildi. 

VİDEO SİLİP YÜKLEYEBİLİYORLAR

Söz konusu güvenlik açığı nedeniyle bilgisayar korsanları , hackledikleri hesaplara video ekleyebilmekte ve var olan videoları da silebilmektedir. 

ÖZEL VİDEOLARI YAYABİLİYORLAR

Bilgisayar korsanları , açıkla birlikte kullanıcıların çektiği ama özel olarak gizlediği videoları da herkese açık şekilde paylaşabilecek. 

GÜNCELLEME GELDİ

Bu uyarı sonrası TikTok güvenlik açığını kapatmak için bir güncelleme yayınladı ve açıkları kapattı.

WhatsApp reklamlı döneme geçiyor. Reklamların görüleceği yerler belli oldu. TIKLAYIN