Su Satan Çocuk Videosu Kurgu Çıktı: Youtuber Fariz Hakkında Yakalama Kararı

Youtuber Fariz isimli kişi, yayımladığı bir videoda insanları duygulandırmıştı. Ancak yapılan incelemede videonun baştan sona kurgu olduğu ortaya çıktı.

Su Satan Çocuk Videosu Kurgu Çıktı: Youtuber Fariz Hakkında Yakalama Kararı

Video kurgu çıktı: Youtuber hakkında yakalama kararı.

İstanbul Bağcılar'da meydana gelen olayda, sosyal deney olarak paylaşılan ve kısa sürede çokça konuşulan videoda ünlü Youtuber Fariz isimli kişi, 8 yaşındaki M.B.C. isimli kişinin yanına geldi ve açım dedi. Çocuk ise ona 10 lira veriyor. Bu durum sosyal medya üzerinden çokça paylaşıldı. Ancak söz konusu videonun kurgu olduğı ortaya çıktı. 

İşte o video.

Bağcılar Kaymakamı, çocuk ve ailesi ile bir araya geldi. Kaymakam Mustafa Eldivan, videoyu izlediğinde çocuğun ailesinin işsiz kaldığı ve çocuğun su sattığına dair algı oluştuğunu, ancak olayın araştırıldığında ve aile ile görüşüldüğünde böyle bir durumun olmadığını , Fariz isimli Youtuber'ın kurgu şeklinde videoyu çektiği öğrenildi. 

Kaymakam açıklamasında, "Bu yaşta bir çocuğun sadece bu amaçla kullanılması da doğru değil. Biz de devlet olarak da özellikle bu pandemi sürecinde herkese sahip çıktık ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Biz burada bugün İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya'nın talimatıyla geldik. Aileyle ve çocukla görüştük. Allah'a hamdolsun ailenin durumu iyi. Bu çekilen videoda sosyal medyada çok yayıldı. Toplum vicdanını yaralayan bir olay oldu. Şunu çok net ifade edebilirim ki bu videoyu çeken arkadaşla ilgili yasal işlemleri başlatacağız" dedi.

Çocuğun annesi ise olay ile ilgili yaptığı açıklamada,"Büyük oğlumun arkadaşları bu Youtuber'lar. Gelip video çekmek istediler. Videonun içeriği hakkında bilgim yoktu. Geldiğinde oğluma ne çektiğini sordum. Su sattığını söyledi. Videoda da belli bir para alıyordu. Onu sorduğumda Abimden alıp Fariz abiye verdim dedi. Bunun bir kurgu olduğunu söylemesini istedim. Ben çocuğumun su satan bir çocuk olarak görünmesinden hoşlanmadım. Dün akşam oğlumun arkadaşı geldi, oğlumun bütün sosyal medyada olduğunu söyledi. O şekilde öğrendim olayın bu boyutlara vardığını. Dün akşam en son Fariz'i aradım bunun bir kurgu olduğunu açıklasın diye. Yarın çekimi olduğunu ertesi gün açıklayacağını söyledi. Ben kesinlikle böyle bir çekim olacağını bilmiyordum. Çocuklarla eğlence videosu çekilecek diye biliyordum ben" dedi.

ÇOCUK KONUŞTU

Videoda olan çocuk  M.B.ise, "Video kurguydu. Fariz ile çekerken de işte böyle mendilci çocuk gibi şeyler ortaya çıktı. O cümlelerle alakalı bir ezber yapmadım. Doğaçlama yapmamı söyledi ben de doğaçlama yaptım. Takıldığım kısımlarda bana yardım etti. O para gerçek değildi. Üstünde kocaman geçersizdir yazıyordu. Ben onu kameraya göstermeden cebime koydum. Herhangi bir çıkarım olmadı. ben eğlenceli bir video sandım ama olay bu kadar çok büyüdü" dedi.

GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Edinilen bilgilere göre Youtuber Fariz isimli kişi hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı ve soruşturma kapsamında Fariz B hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA