Sokağa Çıkma Yasağı İçin Yeni Karar Geldi (1 Mayıs Yasak mı?)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK 'sında yeni sokağa çıkma yasağı meselesi gündeme geldi ve 1 Mayıs detayı dikkate alındı.

Sokağa Çıkma Yasağı İçin Yeni Karar Geldi (1 Mayıs Yasak mı?)

Son dakika haberi: Sokağa çıkma yasağı için yeni karar.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan  'ın başkanlığında dün video konferans yöntemiyle AK Parti MYK toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı ve Bakanlar toplantıda katılımcılara sunum yaptı. 

YENİ YASAK GELİYOR

Düzenlenen AK Parti MYK toplantısında , koronavirüse karşı alınan önlemlerin önemine vurgu yapılırken , sokağa çıkma yasağının 1 , 2 ve 3 Mayıs günlerinde de devam edeceği bildirildi. 

Ramazan boyunca tedbirlerin sıkı şekilde sürüdürülmesi neticesinde bayram sonunda ülkede rahatlama olacağı, salgının yayılma hızının durdurulacağı görüşü öne çıktı. 

ŞEHİR HASTANELERİ BİRAN ÖNCE BİTSİN TALİMATI

Erdoğan yeni açılan hastanelerin önemini dile getirirken de "İnşaatı bitirilmeyen ve faaliyete geçmeyen şehir hastanelerini bir an önce bitirin" talimatı verdi. Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü'nün de önümüzdeki günlerde Türkiye ile ilgili çok önemli bir açıklama yapacağını söyledi.

Erdoğan, CHP 'nin Adana'da kurduğu sahra hastanesine de tepki gösterdi. CHP 'nin yaptığı sahra hastanesinin fuar merkezinde paravanlarla oluşturulan bölmelerden ibaret olduğunu belirterek "Olacak iş değil. Ortada hastane yok. Bir fuar alanını hastane diye millete yutturmaya çalışıyorlar. Bu, her şeyden önce milletle dalga geçmektir. 3 ay önce şehir hastanelerini eleştiriyorlardı, bugün 'Ben eleştirmedim' diyorlar. Güven ve güvensizlik burada başlıyor" dedi.

1-2-3 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

1 Mayıs İşçi Bayrmaı Cuma gününe denk geliyor. Resmi tatil olan bugünde de sokağa çıkma yasağının ilan edileceği ve hafta sonu yasağı ile birlikte 3 gün daha sokağa çıkma yasağı ilanı olacağı bekleniyor.

Tedbirlerin azaltılması için tarih verildi. Tarihler için TIKLAYIN