Restoranlar, İşyerleri Ne Zaman Açılacak? Seyahat Yasağı Ne Zaman Bitecek? Net Tarihler Verildi

Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde sıkı tedbirler alındı. Birçok işletme kapatıldı ve üretimlere ara verildi. Virüs vaka ve ölüm sayılarının azalmaya başlaması ile birlikte normalleşme süreci gündeme geldi. İşte tarih tarih normalleşme süreci.

Restoranlar, İşyerleri Ne Zaman Açılacak? Seyahat Yasağı Ne Zaman Bitecek? Net Tarihler Verildi

Normalleşme başlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın başkanlığında video konferans şeklinde düzenlenene AK Parti MYK toplantısında normalleşme meselesi gündeme geldi. 

İller bazında ve meslek gruplarına göre hayatın kademeli olarak normale dönmesi masaya yatırıldı. İllerde çıkan vaka sayıları tek tek incelenecek ve her şehir için kademeli olarak normalleşme süreci başlatılacak. Her şehirde normalleşme farklı şekilde seyredecek. 

İLK SEKTÖRLER

Yapılan son dakika açıklamasında dokuma , tarım , sanayi ve turizm sektörleri ile üretim ve hizmet sektörlerinin ilk olarak normale döndürülmesi planlanıyor. 

Marketlerde, restoranlarda, banka , pazar ve diğre kalabalık yerlerde sosyal mesafe kuralına devam edilecek. Maske takma zorunluluğu da devam edecek. Restoranlarda masalar belli aralıklarla olacak ve sınırlı sayıda kişi içeri alınacak. 

4 AŞAMALI PLAN

Korona için 4 aşamalı plana girilecek. 

Milliyet 'in ulaştığı, Milli Eğitim Bakanlığı' ndan bakanlık birimlerine gönderilen resmi yazıya göre, 21 Nisan 'da Cumhurbaşkanlığı 'ndan gönderilen e-postada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne sunmak üzere "Normalleşme planı" hazırlıklarının başladığı belirtildi. Koronavirüs salgınının yayılma hızının düşmesi ve hayatın olağan akışına dönme sürecinin başarıyla tamamlanması için dört aşamalı olarak normalleşme planı yapılacağı belirtilen yazıda, aşamalara ilişkin MEB'in görev alanı içindeki konularla ilgili öneri ve eylem planlarının hazırlanması istendi.

NORMALLEŞME SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Normalleşme süreci Ramazan Bayramı 'ndan hemen sonra başlayacak. Aşamalar 4 şekilde yapılacak.

İlk aşama Hazırlık aşaması. 4 ile 26 Mayıs 2020 tarihlerindeAşama 0 başlatılacak ve normalleşme için hazırlık dönemi başlayacak. 

Aşama 1 ise 27 Mayıs ve 31 Ağustos 2020 tarihleri arasında olacak. 

İşte diğer aşamalar:

Aşama 2: 1 Eylül-31 Aralık 2020

AŞI İÇİN AÇIKLAMA

Aşama 3: 1 Ocak 2021 - Kovid-19 için aşının geliştirilerek uygulandığı tarih (şayet 1 ve 2'nci aşamada aşı henüz geliştirilerek uygulanmamış ise).

YENİ VAKA GÖRÜLMEZSE

Aşamalarda vaka sayıları yakın takibe alınacak. Takip aşamasında vaka gelmezse diğer aşamaya geçilecek. Eğüer vaka görülürse aşamalar geciktirilecek. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA