Seçim Günü Mağazalar, AVM'ler, Restoranlar ve Kafeler Açık mı? Resmi Açıklama Geldi!

Seçime saatler kala 14 Mayıs Pazar günü mağazaların açık olup olmayacağı merak ediliyor.

Seçim Günü Mağazalar, AVM'ler, Restoranlar ve Kafeler Açık mı? Resmi Açıklama Geldi!

Seçim yarışı hızla sürerken seçim günü yasakları dikkat çekiyor. Peki seçim günü Mağazalar, AVM'ler, Restoranlar ve Kafeler Açık mı? Resmi Açıklama Geldi!

Seçim günü boyunca, sabah 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yapılmayacak. Bu yasağın amacı, güvenlik ve asayişi sağlamak ve seçim sürecinin huzurlu geçmesini sağlamaktır. Seçim günü yerleşim yerlerinde silah taşıma yasağı da uygulanacak, ancak güvenlik ve asayişi korumakla görevli olanlar bu yasağın dışında tutulacak.

Eğlence Mekânları ve Düğünler

Seçim günü, tüm eğlence mekanları kapalı konumda olacak. Ayrıca, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda sadece yemek servisi yapılabilecek. Seçim günü düğünler, akşam saat 18.00'dan sonra gerçekleştirilebilecek.

Seçim Günü AVM'ler ve Alışveriş İşletmeleri

Seçim günü AVM'ler ve alışveriş işletmelerinin çalışma durumu, yine alkollü içki satışı yasağına tabi olacak. Bu nedenle, seçim günü sabah 06.00'dan gece 24.00'a kadar AVM'ler ve alışveriş işletmelerinde alkollü içki satışı yapılmayacak.

Yayın Yasağı ve Oy Verme Saatleri

Seçim günü, YSK tarafından belirlenen saatler arasında, saat 18.00 ile 21.00 arasında seçime ilişkin haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise tüm yayınlar serbest olacak; YSK bu saati daha erkene alma hakkına sahiptir. Oy verme işlemleri ülke genelinde sabah 08.00'de başlayacak ve akşam 17.00'de sona erecektir. Seçmenlerin bu saatler arasında oy kullanmaları önemle hatırlatılır.

İlgili Haberler