POMEM-PÖH Alımını Bekleyenlere 1 İyi 1 Kötü Haber

Yeni dönem polis memuru ve PÖH alımlarını bekleyen adaylara bir iyi bir kötü haber. Yaş şartı hakkında bir düzenleme yapıldı ama ilan 2019 'a kaldı.

POMEM-PÖH Alımını Bekleyenlere 1 İyi 1 Kötü Haber

PÖH alımında adaylara yaş konusunda 1 iyi bir kötü haber.

Yüz binden fazla aday yeni dönem POMEM polis memuru ile özel harekat polisi alımını bekliyor. Yeni dönem PÖH ile polis memuru alımını bekleyen adaylara yaş konusunda 1 iyi bir de kötü haber geldi.

PÖH ALIMI 2019 'A KALDI

Geçtiğimiz hafta kaleme aldığmız yazımızda PÖH alımlarının 2019 'a kaldığını belirttik. Bizim haberimiz diğer internet siteleri tarafından da alındı ve izinsiz şekilde yazıldı. İlgili haber için TIKLAYIN

2019 'da POMEM kapsamında 30 bin polis alımı yapılacak. bu alımın 20 bininin polis memuru, 10 bininin ise 10 bin PÖH olarak yapılması bekleniyor. 10 bin yeni PÖH alımının 2019 'da yapılması bekleniyor. 2018 'in kalan günlerinde PÖH alımı için yeterli süre yok.

YAŞ ŞARTINDA İYİ HABER

POMEM polis ve PÖH alımlarında yaş şartı geçtiğimiz gün değiştirildi. TBMM'de AK Parti 'nin verdiği teklif ile yapılan düzenlemede yaş şartı kaldırıldı ve takdir İçişleri Bakanlığına verildi. Yeni polis alımlarında İçişleri Bakanlığı yaş şartını kendi belirleyecek. Bakanlığın ise yaşa takılan adayların sesini duyması ve bu şekilde yaş şartını koyması bekleniyor.

KÖTÜ HABER

POMEM ve PÖH alımında yaş için kötü haber ise 2019 'un Şubat ayına kadar polis alımı yapılmayacak. Bu da PÖH alımı bekleyen adayların 1 yıl zararına oluyor. Yaş şartı daha önce 30 'a çıkarılmıştı. Eğer yeni ilanda da yaş şartı 30 olursa 1990 ve sonrası adaylar başvuru yapabilecek. 

İLAN BU SİTEDE YAYIMLANACAK

PÖH POMEM polis alımları Kamubulteni.com 'da olacak. Tüm gelişmelerden anlık haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA - ÖZEL HABER