Kamu Başdenetçisi'nden ÖSYM Açıklaması: Bu Yıl Daha Az Oldu

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ÖSYM'nin Kamu Denetçiliği kararına uyarak bu yılki sınavlarda 09:45 kuralından dolayı mağdur olan kişi sayısını azalttığını söyledi.

Kamu Başdenetçisi'nden ÖSYM Açıklaması: Bu Yıl Daha Az Oldu

Kırklareli Üniversitesi'ndeki , Adalet , Ombudsmanlık ve Üniversite Konferansı'na katılan ve burada konuşan Malkoç, Adaletin insanı ve insanların oluşturduğu toplulukları bir arada ve ayakta tuttuğunu, adaletin öneminin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.  

ÖSYM'nin 2017 yılındaki 09.45 kuralıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Malkoç, "Geçen yıl ki sınavda ÖSYM 09.45 diye bir kural koydu. Sınav 10.00'da başlıyor ama en geç 09.45'te geleceksin, eğer 14 kala gelirsen seni almam.' diyor. Bununla ilgili mağduriyetler yaşandı. Ağlayanlar, 'Sınava giremedim.' diye çırpınanlar oldu. Bize 10 kişi müracaat etmiş ama 2,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Biz aldık müracaatı ÖSYM yetkililerini davet ettik, hata ve yanlış olduğunu söyledik. Yetkililer 10.00'da sınavı başlattıklarını ve sınavın düzenini kurabilmek için herkesin 10.00'a çeyrek varken gelmelerini istediklerini söyledi. 'Sınav düzeni kurulacaksa 10.00'a kadar gelirler ve 10.00'u çeyrek geçe başlatılır.' dedik. Doğruyu, yanlışlığı konuştuk ve sonradan bizim verdiğimiz karara ÖSYM uydu ama uyması için başkanın değişmesi gerekiyormuş. ÖSYM buna uydu ve bu sene çok az sorun çıktı." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından öğrencilerle bir araya gelen ve burada sohbet eden Malkoç, öğrencilerin Kamu Başdenetçiliği ile ilgili sorularını yanıtladı.