Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken ile ikili görüşmede

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mevkidaşı Antony Blinken ile New York'ta ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Bakanlar ikili ve bölgesel çok sayıda konuya değindi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken ile ikili görüşmede

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere New York’a gitti. Burada mevkidaşı ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya gelen Çavuşoğlu çok sayıda konu hakkında açıklamalarda bulundular.Çavuşoğlu ve Blinken görüşmelerini New York’ta bulunan Lotte Palace Oteli'nde gerçekleştirdiler. Görüşme öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakanlar açıklamalarda bulundu. 

ikili ve bölgesel konuları ele alacaklar

Bakan Çavuşoğlu gerçekleştirecekleri görüşme öncesinde ikili ilişkilere değeceklerini belirtirken, Rusya-Ukrayna savaşı, Ermenistan-Azerbaycan ve Suriye başta olmak üzere ikili ve bölgesel konuları ele alacaklarını kaydetti. Yapılacak olan görüşmeden oldukça memnun olduğunu dile getirdi.
Bakan Çavuşoğlu sonrasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de yaptığı açıklamasındada, Türkiye ve ABD'nin NATO müttefiki olduğunu ve birçok zorluğun aşılmasında birlikte çalıştığını belirterek bugün özellikle Rusya-Ukrayna savaşını ele alacaklarını söyledi.


İki bakanın açıklamalarının ardından basına kapalı devam eden görüşme, yaklaşık olarak yarım saat sürdü.