Bakan Soylu'dan Polislere Müjdeli Haber : Sözümüzü Tutacağız

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken, milletvekillerinin 3600 ek gösterge konusunda Süleyman Soylu'ya çağrıları yanıt buldu.

Bakan Soylu'dan Polislere Müjdeli Haber : Sözümüzü Tutacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , polislere 3600 ek gösterge sözünün yerine getirileceğini açıkladı.  

Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanı'na hükümetin 3600 ek gösterge vaadini hatırlatarak, İYİ Parti'nin de seçim beyannamesinde 3600 ek göstergenin yer aldığını, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

"GÜVENLİK BİRİMLERİNDE ÇALIŞAN PERSONEL MAAŞ VE SOSYAL HAKLAR EŞİTLENMELİ"

Tatlıoğlu,"Bütün güvenlik birimlerinde çalışan personel maaş ve sosyal hakları eşitlenmelidir. Mesela, jandarma özel harekât ile polis özel harekât arasında özlük hakları bakımından fark kalmaması lazım. İl emniyet müdürlerimiz ile il jandarma komutanlarımız arasında fark olmamalıdır. Poli slerimizin 3600 ek gösterge sorunu, bizim de seçim beyannamemizde olduğu üzere mutlaka çözülmelidir." ifadelerini kullandı.

"EK GÖSTERGE AYRIMI SONLANMALI"

CHP'li Tanal da 3600 Ek Gösterge meselesine değinerek, "Geliyoruz konumuza, aynı zamanda zaten konumuz terör. Şimdi, belediye sınırları içerisinde polisler görevler yapmakta, belediye sınırları dışında askerler görev yapmakta. Güvenlik açısından mevkidaş durumundadırlar. Aynı mevkidaş durumunda bulunan subayların, astsubayların ek göstergeleri 3600’ken aynı görevi yapan polisin ek göstergesi 3000, sizden istirham ediyorum…. Sizin Bakanlığınızda bugüne kadar şu savunmanız vardı: “Arkadaş, bana bağlı değillerdir.” diyordunuz. Şu anda artık asker ve polis aynı Bakanlığın çatısı altında -aynı görevi yapan, aynı riski taşıyan- hatta şehir içlerinde polisin riski daha fazla, açık alandaki risk ona göre daha az. Bu anlamda, oy devşirmesi vesairesi değil, insan hakları açısından, onurlu bir ücret açısından, Anayasamızın 10’uncu maddesinde eşitlik açısından buradaki ek göstergenin aynı seviyeye çıkarılmasını istirham ediyorum sizlerden." şeklinde konuştu.