ABD'nin Skandal Açıklamasına Jet Yanıt

Son dakika açıklaması: ABD'den gelen skandal açıklamaya cevap gecikmedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu jet bir açıklama yaparak bu ABD'ye sert şekilde yanıt verdi.

ABD'nin Skandal Açıklamasına Jet Yanıt

ABD'nin skandal açıklaması sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuloğlu'ndan son dakika açıklaması geldi.

Türkiye iyi bir dost olmadığını kanıtladı şeklinde skandal bir açıklamanın geldiği ABD'ye cevap gecikmedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında, Trump kanadından gelen bu açıklamaya, "ABD gerçek dostun kim olduğunu göremiyor şeklinde yanıt verdi. 

"Bizim yanlış bir davranışımız olmadı. Biz ABD'ye saldıran teröristleri desteklemedik." diyerek açıklamasını sürdüren Bakan Çavuşoğlu şu şekilde devam etti:

Terör örgütlerine binlerce tırlık silah vermek mi gerçek dostluk, devam eden yargı süreci mi? Dostane yaklaşırlarsa bu gerginliğe de gerek yok. ABD bu işlerin Vevobahis kovboy filmi olmadığını görmesi lazım."

Avrupa Birliği'nin bu zıtlaşma karşısında aldığı tavıra da değinen Bakan Çavuşoğlu,AB ile ilişkilerin iyi olması için başka ülkelerle kötü oluyor şeklindeki iddialara da yanıt verdi. Bakan Çavuşoğlu açıklamasını şu şekilde devam ettirdi:

"AB ile ilişkilerimizi iyileştirmek için başka bir ülkeyle kötü olmayı beklemiyoruz. İlişkilerde değişik sebeplerden dolayı gerginlik oldu ama tek taraflı olarak Avrupa düşmanlığı yaptığımız görülmedi. Kimse Türkiye'yi Avrupa'nın dışında görmesin"

RUSYA İLE VİZE SERBESTİSİ

Rusya ile son günlerde ilişkilerin oldukça iyi gitmesi ve Rusya'dan art arda gelen vize serbestisi açıklamalarına da değinen ve söz konusu serbestinin kapsamına da açıklamasında yer veren Bakan Çavuşoğlu şu şekilde açıklamasını sonlandırdı:"Bir yerden başlayalım dedik, servis pasaportlarına, resmi pasaportlara, tır ve kamyon şoförlerine ve bazı iş adamlarına kalkacak. Ama bizim beklentimiz tamamen kalkması yönünde. Rusya'ya ve Rus ekonomisine katkı sağlıyoruz."

Kamubulteni.com  | Ankara