Yapılandırma ve Vergi Affı Başvuru Ekranı Açıldı

İnteraktif Vergi Dairesi yapılandırma başvurusunun başladığına dair açıklama yaptı.

Yapılandırma ve Vergi Affı Başvuru Ekranı Açıldı

Kanun teklifinin yürürlüğe girmesinin ardından İnteraktif Vergi Dairesi resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada başvuruların başladığı kamuoyu ile paylaşıldı.

Daha önce kaul edilen kanun teklifine göre; Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşması ile 31 Aralık 2022 tarihinden önceki dönemlere ait borçlar kapsama dahil olacak. Vergi borç yapılandırmasıyla birlikte 2 bin TL altındaki borçların tamamı silinirken, 2 bin TL ve üzeri borçlar için ise 48 aya kadar taksitle yapılandırma imkanı sağlandı.

Başvurular ise 30 Nisan 2023 Tarihine kadar yapılabilecek.

Başvurular internet vergi dairesi üzerinden ve vergi daireleri üzerinden yapılabilecek.

İşte ivd.giv.gov.tr adresi üzerinden açılan başvuru ekranı:

https://www.finans7.com/ProjectImages/PostImages/3b84303d-19a8-4fc5-a22d-ac3615d88d18.png

Ekranda görülen ibareye tıkladıktan sonra ise karşımızda şu ifadeler yer alıyor:

* 7440 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamındaki kesinleşmiş alacaklar için bu alandan başvuru yapılması mümkündür.

* Başvurunuzu onaylamadan önce "7440 Örnek Ödeme Planı (Kesin Olmayan)" alanından tahmini ödeme tutarınızı ve ödeme tarihlerini görüntüleyebilirsiniz.

* 13/03/2023 tarihinde saat 08:41:11 itibari ile borç bilgisi gösterilmektedir. Tecil dosyanız oluşturuluncaya kadar; tahsilat, düzeltme, yeni tahakkuk verilmesi vb. nedenlerle borç tutarında dolayısıyla ödenecek tutarda değişiklikler meydana gelebilir.

* Borçlu olduğunuz vergi dairesi müdürlüğü / müdürlükleri otomatik seçilmiş olup, yapılandırmak istemediğiniz borcunuz için ilgili kutucuktaki işareti kaldırmanız gerekmektedir. İşaret kaldırılmadığı takdirde tüm borçlar yapılandırma kapsamında değerlendirmeye alınacaktır.

* Ancak, 6183 sayılı Kanun ve diğer kanunlarda yer alan sorumluluk düzenlemeleri nedeniyle (mirasçı, kefil, şirket ortaklığı, kanuni temsilcilik gibi) sorumlu olunan borçlar bu bölümde yer almamaktadır.

* Birden fazla aracınız olması halinde her bir araç için ayrı ayrı seçim yapılması gerekmektedir.

Başvurular sona erdikten sonra sonuçlar açıklanacak ve yapılandırma sonrası ödemeler başlayacak.