19 Mayıs Tatili Birleşti: 3 Gün Tatil Var! 18 Mayıs Yarım Gün Mü? Okullar Kapalı mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tüm yurtta 19 Mayıs 2023 Cuma günü okullar ve resmi kurumlar tatil edildi.

19 Mayıs Tatili Birleşti: 3 Gün Tatil Var! 18 Mayıs Yarım Gün Mü? Okullar Kapalı mı?

İşte 19 Mayıs Bayram tatilinin detayları. Kaç gün tatil? 18 Mayıs yarım gün tatil mi? 18 Mayıs okullar açık mı?

Son dakika tatil müjdesi geldi! 19 Mayıs tatili 3 gün ilan edildi işte o günler... - Bu sene dini bayramların hafta sonu tatilleri ile çakışması nedeni ile üzülen kişilere resmi bayramlar nefes aldırmıştı. 1 Mayıs tatilinin hafta sonu tatili ile birleşmesinin ardından benzer bir kararda 19 Mayıs tatili için alındı. 

Türkiye'nin resmi tatil günleri arasında yer alan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu sene Cuma gününe denk geliyor. 19 Mayıs 2023 Cuma günü yurt genelinde büyük bir coşku ile kutlanacak olan ulu önder Atatürk'ün gençlere armağanı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için beklenen resmi tatil kararı çıktı. 

19 MAYIS NE BAYRAMI, NEDEN KUTLANIR, ATATÜRK'ÜN DOĞUM GÜNÜ MÜ?

Atatürk'ün sembolik bir doğum günü olarak kabul edilmektedir. 19 Mayıs Atatürk'ün milli mücadeleyi ve kurtuluş savaşını başlatmak için Samsun'a çıkmasından dolayı kutlanan bir gündür. İlk defa 19 Mayıs tarihte 1926 yılında Samsun'da kutlanmıştır. Samsun'da kutlandıktan sonra ulusal bir gün ilan edilerek milli bayram haline gelmiştir. İlk kez ise 1935 yılında resmiyet kazanmıştır.

Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan milli bayramlardan bir tanesidir. 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramı olarak bilinen bir milli bayramdır. Resmi bayramlardan bir tanesidir. Her yıl devlet tarafından yapılan tören ile birlikte 19 Mayıs günü kutlanır. Bu gün kurtuluş savaşının başladığı gün olarak da bilinmektedir.

19 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ, 18 MAYIS YARIM GÜN MÜ?

Bu sene alınan karar doğrultusunda milli bayram olması nedeni ile 19 Mayıs 2023 Cuma günü tüm yurt genelinde resmi tatil günü olarak kutlanacak. 

18 Mayıs 2023 Perşembe günü tüm resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra okullar, hastaneler ve bankalar gibi kurumlar normal çalışma saatlerine uygun olarak çalışacak ve tatil yapmayacak. 

19 Mayıs 2023 Cuma günü ise milli bayram olması nedeni ile resmi tatil olacak ve tüm resmi kurumlar, kuruluşlar, tapu daireleri, noterler, bankalar kapalı olacak. 

20 Mayıs 2023 Cumartesi günü ve 21 Mayıs 2023 Pazar günü de hafta sonu tatili ile birleşecek ve toplam 3 günlük tatil yapılacak.