Türkiye’nin Mir Kart Cephesinde Tarafı

Rusya’nın ödeme sistemi olan Mir’le alakalı olarak Türkiye’den bazı bankaların engellemesi devam ediyor. İş Bankası ve Denizbank tarafından engellenen sistemi devlet bankaları halen kullanmaya devam ediyor.

Türkiye’nin Mir Kart Cephesinde Tarafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan hızlı bir şekilde açıklama yaparak “Alternatifler ile birlikte her zaman bir B ve C Planımız olduğunu söylemek isteriz. Nihai kararı hızlı bir şekilde vereceğiz.” Mir ödeme sistemi içerisinde yer alan devletlerin ABD tarafından yaptırım uyarısı yapılmıştı.

ABD Yaptırımı ile Birlikte Mir Ödeme Sistemi

Rusya – Ukrayna krizi içerisinde devletler taraf almaya devam ediyor. Bu noktada ABD son olarak Rusya’nın MİR ödeme sistemini kullanan bütün bankalara yaptırımlar yapacağını açıklaması ile birlikte ülkemizde de bazı banklar bu sistemde ayrılmaya başladı.

Mir ödeme sistemi içerisinde yer alan devlet bankalarımızın nasıl bir reaksiyon göstereceği ise merak konusu diyebiliriz. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Her zaman detaylı bir şekilde planlamalarımız mevcuttur. Ancak böyle bir haber noktasında dostlara – dostluğa yakışmıyor. Ekonomik ilişkiler noktasında düzenlemeler beklerken, bu hamleler yakışmıyor. Bakan arkadaşlarımız zaten çalışmalara başladılar. Aramızda bir toplantı ve görüşme olacak daha sonra karar vereceğiz. ” Diye konuştu.