Türkiye'de gözler yarın 18.57'ye çevrildi

Türkiye'de bir ilk için yarın gözler 18.57'ye çevrildi. 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde, 81 ilde aynı anda Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirilecek.

Türkiye'de gözler yarın 18.57'ye çevrildi

Türkiye'de gözler yarın 18.57'ye çevrildi

Deprem ülkesi olan Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek.1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde, 81 ilde aynı anda Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirilecek.

Bugüne kadar ülkemize büyük acılar yaşatan bir çok deprem olurken, 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde deprem bilincinin kazanılması ve bilgilerin yenilenmesi amacıyla yarında saat : 18.57'de "deprem anı ve tahliye tatbikatı" yapılacak. Konuyla ilgili olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer önemli açıklamalarda bulundu.

56 milyon kişiye eğitim verildi

2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında, 56 milyon kişiye afet farkındalık eğitimi verildiğini, 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında ise 94 bin tatbikatın yapıldığını aktaran Sezer, eğitim verilen insanların davranış kalıplarının değişmesini, deprem ve diğer afetlerle ilgili bilincin kazanılmasını ve bilgilerin yenilenmesini istediklerini belirtti.

İlk kez Türkiye genelinde uygulanacak

Sezer, son bir haftada Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurumlar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki öğrenci yurtlarında "deprem anı ve tahliye tatbikatı" yapıldığına işaret ederek, 12 Kasım'da yapılacak tatbikatın Türkiye genelinde ilk kez uygulanacağını söyledi.