Temmuz Ayı Konut Fiyat Endeksi Açıklandı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Temmuz ayı konut fiyat endeksini açıkladı. KFE, yıllık baza reel olarak %52,6 oranında artış gösterdi. Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini değerlendirmek amacıyla hesaplanan konut fiyat endeksi Temmuz verileri Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre konut fiyat endeksi Temmuz ayı içerisinde bir önceki aya oranda %8 oranında art

Temmuz Ayı Konut Fiyat Endeksi Açıklandı

Reel Yükseliş %52,6 Oldu

Bu açıdan bakıldığında konut fiyat endeksi Temmuz ayı içerisinde yıllık bazda %173,8 oranında artış gösterirken, bu dönem içerisinde reel yükseliş ise %52,6 olacak şekilde gerçekleşti.


İstanbul'da Konut Fiyat Endeksi Temmuzda  %8,2 Oldu

3 büyük il açısından konut fiyat endeksi değişimine bakıldığında ise Temmuz ayı içerisinde bir önceki aya oranla İstanbul, İzmir ve Ankara'da sırasıyla %8,2; %7 ve %8,4 oranında artış görüldü.


2021'e Oranla 3 Büyük İlde Artış Yaşandı

Diğer taraftan endeks verileri 2021 senesinin aynı ayına oranla İstanbul'da yüzde 200,1; Ankara'da %181 ve İzmir'de ise %162,2 oranında yükseliş kaydetti.