Teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi! Maden şehitlerinin ailelerine maaş bağlanacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonun görüşmelerine devam edilen torba kanun içerisinde AK parti ve MHP milletvekillerinin verdiği, sigortalılık süresine bakılmadan tüm maden kazalarında şehit olan madencilerin ailelerine şartsız maaş bağlanması önergesi kabul edildi.

Teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi! Maden şehitlerinin ailelerine maaş bağlanacak

Maden şehitlerinin ailelerine maaş bağlanacak

TBMM'de torba kanun görüşmeleri devam ederken, Ak parti ve MHP milletvekillerinin verdiği yeni bir önerge kanun içerisine dahil edildi. Türkiye Bartın'da yaşanan maden kazasında şehit olan 41 madencinin acısını hala yaşarken, maden şehit ailelerini bir nebze olsun rahatlata müjdeli haber geldi.  Maden kazalarında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına maaş bağlanmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Komisyondaki görüşmelerine devam edilen 'torba kanun' teklifıne, AK Parti ve MHP milletvekillerinin verdiği önerge ile maden kazalarında hayatını kaybedenlere yönelik destek paketi de eklendi.

Şartsız maaş

Buna göre, kömür ve linyit madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda ölen sigortalının, genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığı nedeniyle prim ve prime ilişkin her türlü borçları terkin edilecek ve ölüm tarihinde sigortalıya ilişkin şartlar aranmadan hak sahiplerine aylık bağlanacak. Bu şekilde bağlanan aylıklara ilişkin primlerin eksik olan kısmı, Hazine ve Maliye Bakanlığınca Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenecek. Gelir ve aylıkların hesaplanması ile hak sahiplerine paylaştırılmasında sigortalının ölüm tarihinde yürürlükte olan kanun hükümleri esas alınacak.