TCMB Anketi Tüyo Verdi: Ocakta Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıklanmış olduğu anket verilerine göre SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ocak ayı içerisinde %17,83; memur ve memur emeklileri ise ocak ayında %18,83 oranında zam alacak.

TCMB Anketi Tüyo Verdi: Ocakta Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu enflasyon beklenti anketi verilerine göre yeni Maaşlar netlik kazanmaya başladı. 

2022 enflasyon beklentisi %67,673 olarak ön plana çıktı. Merkez Bankası'nın açıkladığı tahmine göre; sene sonunda tüketici fiyat endeksinin 1.152,22 olması öngörülüyor. Böylelikle yılın ikinci yarısı için 6 aylık enflasyon verilerinin %17,83 olacağı öngörüldü. Türkiye'de emekli zammı ocak ile temmuz aylarında 6 aylık enflasyon verilerine göre belirleniyor.


SSK ile BAĞ-KUR emekli maaşları ocak ayı içerisinde geçmiş dönemdeki temmuz ve aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon verileri kadar temmuz ayı içerisinde ise ocak ve haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon verileri kadar zam almaktadır. Memur ile memur emeklileri ise her sene 2 defa önceki almış olduğu toplu sözleşme zammının üzerindeki 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte yeni toplu sözleşme zamanı alıyor.