Sağlıkçıya Şiddet Uygulayan Tutuklu Yargılanacak!

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesine yönelik kanun teklifi Meclis´te kabul edildi.

Sağlıkçıya Şiddet Uygulayan Tutuklu Yargılanacak!

Sağlık çalışanlarına yönelik işlenen suçlarda tutuklu yargılamayı sağlayan yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onayından geçti. Konuyla alakalı olarak sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Koca, "Sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan, sağlıkta kamu hizmetini engelleme suçunu ise daha ağır cezaya çarptıran kanun maddesi Meclis'te kabul edildi. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Koca, açıklamasının devamında ise "Sağlık çalışanlarına açılan ve yaygın şekilde haksızlıklara neden olan MALPRAKTİS davalarında, kasıt olmadığı sürece tazminatı devletin üstlenmesini sağlayan kanun maddesi Meclis'te kabul edildi. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun. Devam eden Malpraktis davaları, yeni kanuni düzenleme kapsamında ele alınacak. Bu davalarda da, sağlık çalışanına ait bir kasıt olmadığı sürece tazminatı devlet üstlenecek.” Diye ekledi.

"Takım Elbise, İyi Hal İndirimi Sayılmayacak"

Bakan Koca, Sağlıkta kasten yaralama suçlarında bulunanların ceza indirimi amacıyla duruşmada kılık kıyafetine özen göstermesi, takım elbise giymesi, kravat takması gibi şekli tutum ve davranışlarını iyi hal indirim nedeni sayılmayacağının altını çizdi.