Rusya'nın Tahıl Anlaşmasını Askıya Almasıyla İlgili Erdoğan'dan İlk Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı İle Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül töreninde yapmış olduğu açıklamada Rusya'nın Tahıl Koridoru anlaşmasını askıya alması ile alakalı görüşlerini belirtti.

Rusya'nın Tahıl Anlaşmasını Askıya Almasıyla İlgili Erdoğan'dan İlk Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/ Ortak Geçmişe Vefa Ödül töreninde çeşitli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, burada yapmış olduğu açıklamada Rusya'nın Tahıl Koridoru Antlaşması’nı askıya alması ile alakalı değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan burada yapmış olduğu açıklamada, 'İstanbul'da kurduğumuz mekanizma ile 9 milyon milyon tam tahılın dünyaya ulaşmasını sağladık. İnsanlığa hizmet için gayret göstermeye devam edeceğiz.' İfadelerini kullandı.


Türkiye Yüzyılı Vurgusu

Ödülleri takdim edeceğimiz isimleri tebrik ediyorum. Türkiye Yüzyılı, kendimiz ile beraber bütün dost ve kardeşlerimizle ortak geleceğimizin vizyonu şeklinde tasarlıyoruz. Karadeniz'den Akdeniz ve Afrika'nın dört büyük tarafına kadar bütün dostlarımızla ortak hayalleri paylaşıyoruz.


Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşmasını Askıya Alması

“Benzer süreç, küresel üretim ile tedarik zincirlerinde meydana gelmektedir. Dünya buğday üretiminin 1/3’ü Ukrayna ve Rusya tarafından gerçekleştiriliyor. İstanbul'da kurmuş olduğumuz mekanizma ile 9 milyon ton tahılın dünyaya ulaşmasını sağladık. İnsanlığa hizmet için gayret etmeye devam edeceğiz.”

Dedi.