Ramazan ayı hangi gün başlıyor ?

Müslüman aleminin heyecan içerisinde beklediği mübarek ramazan ayına günler kaldı. Milyonlarca müslüman oruç tutacağı ilk günü beklerken, 2023 Ramazan ayı hangi gün başlıyor ?

Ramazan ayı hangi gün başlıyor ?

Müslüman aleminin 11 ayın sultanı olarak tanımladığı ramazan ayına sayılı günler kaldı. Müslüman alemi 30 gün sürecek olan oruçlarına ilk gün ne zaman başlayacağını öğrenmek için internet ortamında ramazan ayının hangi gün başlayacağını araştırmaya başladı. Peki Ramazan ayı hangi gün başlıyor ? 

Ramazan ayı hangi gün başlıyor ? 

Ramazan ayı, İslam takvimine göre her yıl 29-30 gün süren bir aydır ve her yıl İslam takviminin onbirinci ayında başlar. İslam takvimi, Güneş yılı değil Ay yılına dayalı olduğu için, Ramazan ayı her yıl yaklaşık 11 gün önce başlar. Bu nedenle, Ramazan ayının hangi gün başlayacağı, her yıl takvimde farklı bir tarihe denk gelir. 2023 yılında Ramazan ayı,23 Mart 2023 Perşembe günü başlayacak.  

Ramazan Bayramı Ne Zaman Başlayacak ?

Müslüman alemin ramazan ayının bitişind kutladığı ramazan bayramı bu sene 21 -23 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Arefe günü ise 20 Nisan 2023 tarihi olacak.