Oto Piyasası Düşüşe Geçti, Elinizi Çabuk Tutun!

Eylül ayının 15'i ile beraber yürürlüğe konulan 6+6  uygulaması ile beraber ikinci el ve sıfır kilometre araç piyasası düşüş trendine girdi. Sıfır otomobillerde yapılan düzenlemeler ile beraber alım satım işlemlerini gerçekleştiren vatandaşı ikinci el otomobil piyasasından çekti. Durum böyle olunca otomobil fiyatlarında ani düşüşler yaşandı. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadelere yer verdi;

Oto Piyasası Düşüşe Geçti, Elinizi Çabuk Tutun!

“İkinci elde son 3 ayda bir düşüş meydana geldi. Her ne kadar da son 3 ay içerisinde fiyatlar biraz düşüş gösterse de önümüzdeki 1 ay içerisinde fiyatları yeniden eski seviyelerine geri dönmesini bekliyoruz.”

Dedi. 


Düşüşten İkinci El Lüks Otomobiller De Payını Aldı

Lüks otomobil fiyatlarında da yaklaşık olarak % 8 civarında bir düşüş yaşandı. Tüketici açısından bakıldığında şu anda yine bir alım fırsatı var gibi görünüyor. Bunu tüketicilerin analiz etmelerinin daha da uygun olacağı fikri hakim. Şu anda otomobil almak açısından doğru zaman. Bunun sebebi ise beklentiler, fiyatların yeniden yukarı yönlü bir şekilde hareket edeceği şeklinde.

Sıfır Otomobil Almak Şu An Mantıklı Mı? 

Önerilen, tüketicilerin eğer ki alım yönünde eğilimleri mevcut ise bunu mutlaka fırsata çevirmeleridir. Bunun sebebi de yukarıda da açıklandığı gibi şu anda %8 oranında bir düşüş eğiliminde olan oto-alım satım piyasasının bir ila 2 ay içerisinde yeniden eski sevgilisiyle dönüş yapacağı ile ilgili fikirlerin daha da hakim olmasıdır.