ÖĞRETİM GÖREVLİSİ´NİN DEPREMZEDE ÖĞRENCİYE SÖYLEDİKLERİ SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Düzce Üniversitesi'nde görevli bir öğretim görevlisi ile depremzede bir öğrencisi arasında geçen diyalog sosyal medyada büyük tepki topladı.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ´NİN DEPREMZEDE ÖĞRENCİYE SÖYLEDİKLERİ SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Düzce Üniversitesi'nde görevli olan bir öğretim görevlisi ile Malatyalı depremzede öğrencisinin arasında geçtiği iddia edilen konuşma sosyal medyada infial yarattı. Düzce Üniversitesi'nden yapılan açıklamada konuyla ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.

Uzaktan Eğitim dersi sırasında öğrencilerinin bir şirketin İnsan Kaynakları departmanı ile röportaj yapmaları talebinde bulunan öğretim görevlisi, depremzede öğrencisinin "Hocam ben Malatya'da nasıl yapacağım?" sorusu üzerine "Bırak yahu, sanki atom bombası attılar" cevabını verdi.

Öğretim görevlisine görüntülü aramayı teklif eden öğrenci, cezaevinde kaldığını, kalacak bir yeri olmadığını söyledi.

Bunun üzerine öğretim görevlisi "Cezaevinde tabii bir yer bulamazsın, niye cezaevine girdin, ne yaptın? Kalacak yer bulamayınca cezaevine mi girdin, bu mu bulduğun çözüm" dedi.

Sosyal medyada yayılan ve kısa süre içerisinde büyük tepki toplayan videonun ardından, Düzce Üniversitesi açıklama yaptı.

Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, "Bir öğrencimiz ile öğretim üyemiz arasında uzaktan eğitim dersi esnasında gerçekleştiği düşünülen ve sosyal medyada paylaşılan konuyla ilgili Rektörlüğümüz tarafından inceleme başlatılmıştır" açıklamasında bulundu.