Mülakat Kalkacak Kalmasına da Eklenen Madde Ne Anlama Geliyor? Görevin Getirdiği Zorunluluklar Ne Demek?

Hem Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hem de Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan mülakatın kaldırılacağını açıkladı. Ancak eklenen bir madde tartışma konusu oldu.

Mülakat Kalkacak Kalmasına da Eklenen Madde Ne Anlama Geliyor?  Görevin Getirdiği Zorunluluklar Ne Demek?

Mülakatın kaldırılacağı haberi gündeme bomba gibi düştü ancak "görevin getirdiği zorunluluklar" hariç maddesi kafaları karıştırdı. Nedir bu görevin getirdiği zorunluluklar?

Mülakatların kalkması toplum tarafından olumlu karşılandı. Ancak mülakatların kaldırılması hususunda eklenen "görevin getirdiği zorunluluklar" maddesi kafa karıştırdı. Hangi mesleklerde görevin getirdiği zorunluluklar mevcut? Hangi meslek ya da gruplarda mülakat istisna tutulacak?

Öncelikle öğretmenler gibi görevi net olan ve güvenlik tehlikesi oluşturmayan meslek gruplarında mülakatın kalktığını söylemek yanlış olmaz. Ancak diğer bazı meslek grupları milli güvenlik için önemli. Haliyle bu madde aslında Milli Güvenlik İçin önemli olan meslek grupları için geçerli olacak.

Örneği Ak Parti hükümeti döneminde mülakatın yanında güvenlik soruşturması da getirildi. "Görevin getirdiği zorunluluklar hariç" Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlarda mülakatın kalkması anlamına gelirken, Adalet ve İçişleri Bakanlığına alınacak bazı memurlarda mülakatın devam edeceği anlamına geliyor.

Kaynak: kamubulteni.com