Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor: 1 Ocak'ta Yürürlüğe Girecek İncelemeler

2023 yılında yürürlüğe girecek yeni düzenlemeler ile elektronik ticaret başta olmak üzere kuyumculuk ile vergi denetimleri hakkında pek çok değişiklik yapılacak. Mükellefler açısından e-defter tutulması zorunlu olacak. Yılbaşından itibaren vatandaşı, esnafı ve piyasayı ilgilendiren pek çok düzenleme yürürlüğe girecek. Anadolu Ajansı muhabirinin yapmış olduğu açıklamaya göre 1 Ocak tarihinden itibaren yürürlüğe girecek önemli çalışmaların başında e-devlet sektörüne düzenleyen elektronik ticaretin düzenlen

Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor: 1 Ocak'ta Yürürlüğe Girecek İncelemeler

Kuyumculara Yetki Belgesi Şartı Geliyor 

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren kuyumcu esnafının ticari çalışmalarına devam edebilmesi amacıyla yetki belgesine sahip olmaları gerekecek. Evrakların eksik olması durumunda belge açısından 31 Aralık tarihine kadar müracaat iken birinin gerçekleştirilmesi önem taşıyor.


Birleşik Krallık İle Ticarette UKCA Dönemi

Birleşik Krallık ile ticarette 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla CE işaretinin yerini UKCA düzenlemesi alacak. Bu bölgeye ihracat yapacak şirketlerin bu belgeleri ürünlerine geliştirmesi gerekecek. Yılbaşından itibaren toplam inşaat alanı 5000 metrekareden büyük olan binaların kullandıkları enerjinin en az %5'inin güneş enerjisi paneli ile rüzgar enerjisi ısı pompası gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kanıtlanması gerekiyor.


Mükelleflere E-Defter Zorunluluğu Geliyor 

2021 senesi vergi dönemleri açısından cirosu 4 milyon lira ve daha da üzeri olan gerçek ve tüzel mükelleflerin, 1 Ocak 2023 tarihine kadar E-Defter uygulamasına geçmesi gerekiyor. 2021 senesi cirosu 1 milyon lira ve daha da üzeri olan gayrimenkul ile Motorlu Taşıt, alım satım ya da kiralama işlemlerini gerçekleştirenler ile internet sitelerinde ya da diğer her türlü elektronik ortamda mal alım satım işlemlerini gerçekleştiren mükellefler 1 Ocak tarihinde uygulama kapsamına alınacak.