Memur Sen Başkanı Ali Yalçın Bakan Bilgin İle Görüştü

Memurların yetkili sendikası Memur- Sen'in başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştü.

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın Bakan Bilgin İle Görüştü

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın Bakan Bilgin İle Görüştü

Memur sendikaları arasında en fazla üyeye sahip ve yetkili olan Memur Sen'in başkanı Ali Yalçın çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştü. Bakan Bilgin ile Yalçın arasında geçen görüşmede sözleşmeli personelin kadroya alınma süreci ve toplu sözleşme ile ilgili ekonomik haklar konuları görüşüldü. 

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yalçın " Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. @vedatbilgn  ile sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi talebimiz ve toplu sözleşme kararımız hakkında süreç başladan bir ön görüşme yaptım. Amacımız; kamuda çalışma barışını temin etmek,istihdam çeşitliliğinin getirdiği sorunları bitirmektir." ifadelerini paylaştı.

Yalçın Cumhurbaşkanı ile de görüşmüştü

Öte yandan Başkan Yalçın geçtiğimiz günde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve Sözleşmeliler, Öğretmenlik meslek kanunu, promosyon, öğretim ödeneği gibi bir çok konu ile ilgili olarak memurların beklentilerini Erdoğan'a aktarmıştı.