Makarna devine şok soruşturma! Rekabet Kurulu başlattı

Nuh'un Ankara Makarnası Sanayi ve Ticaret AŞ ile İs-Ra Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açıldı.

Makarna devine şok soruşturma! Rekabet Kurulu başlattı

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre; makarna devlerinden olan Nuh'un Ankara Makarnası Sanayi Ticaret AŞ'nin ve distribütörlerine soruşturma açıldığı belirtildi. Açılan soruşturma kapsamında firmanın alıcıların yeniden satış fiyatını belirlemeye yönelik girişimleriyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri iddiası üzerinebir  ön araştırma yürütüldü. Araştırma sonucunda Rekabet Kurumu kurulunca karara bağlandı.

Soruşturma açılması kararlaştırıldı

Yapılan ön araştırma kapsamında elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitler neticesinde müzakere eden Kurul, elde edilen bulguları ciddi ve yeterli buldu. Araştırma sonrasında toplanan kurul soruşturma kapsamında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili firma tarafından, kanunun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespit edilmesine yönelik; Nuh'un Ankara Makarnası Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve İs-Ra Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına 22-32/518-M sayı ile karar verdiği belirtildi.