İsveç’te PKK’lılar Toplandı

Türk silahlı kuvvetlerinin başlattığı operasyon ile birlikte pek çok terör inleri yok edildi. Türk silahlı kuvvetlerinin başlatmış olduğu Pençe Kilit Operasyonunun durdurulmasını İsveç’te toplanan PKK/YPG yandaşları istedi. Toplanan grup bu operasyonun durdurulmasını istediler.

İsveç’te PKK’lılar Toplandı

    Pençe - Kılıç Hava Harekatı ile birlikte Türk askeri Suriye ve Irak’ın kuzeyinde başlatılan operasyon ile birlikte terör örgütlerinin inine kadar incemeyi başarmıştı. Bu durum PKK için korku verici olunca karşı hamleler gelmeye başladı. 
    Mehmetçik’in Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdikleri Pençe Kilit operasyonu dünyada da büyük yankı uyandırdı. Başarılı operasyonun dünyadan yankıları gelmeye devam ediyor. 


İsveç PKK’ya Destek Verdiği İçin Veto Yemişti
Bilindiği üzere geçtiğimiz seneden beri gündem olan bir konu İsveç’in NATO'ya üyeliği konusunda Türkiye’den veto yemesiydi. Türkiye veto sebebinin terör örgütüne destek vermesi olarak açıklamıştı. Terör örgütleriyle arasına mesafe koyması şartıyla vetosunu kaldıracağını paylaşmıştı.


İsveç'te PKK Destekçileri Protesto Düzenlediler
PKK/YPG destekçileri, İsveç’te, Türkiye’nin yürütmüş olduğu Pençe Kılıç operasyonunun durdurulmasına ilişkin protesto gerçekleştirdi.